8 abilități pe care toți marii lideri le împărtășesc

 

Dacă te situezi în poziția de lider, cu siguranță dorești să fii un mare lider. Este o ambiție care poate lua mai multe forme: îți poți imagina că vei face o schimbare majoră cu ajutorul companiei tale sau vrei să faci schimbări la nivel global.

Oricare ar fi dorința ta există abilități care te pot ajuta să ajungi liderul care dorești să fii, prin muncă bineînțeles.

Iată 8 abilități pe care toți marii lideri le împărtășesc și pe care ar trebui să le dobândești și tu pentru a ajunge unul dintre ei.

 

  1. Dezvoltarea bunelor colaborări

Una dintre cele mai comune erori făcute de cei din conduceri este despre dobândirea puterii. Adesea cei mai buni lideri folosesc puterea pe care o au și energia lor, pentru a crea colaborări de succes cu ceilalți lideri. Fiind un lider care este acolo pentru a susține succesul celor din jur, vei descoperi că în momentul în care ei reușesc, o să reușești și tu.

 

  1. Concentrează-te pe echipă

Persoanele care lucrează cu tine sunt cel mai importante. Fii acolo ajutându-i și investind în ei, crescându-i. Cunoaște-i și dă-le spațiul și mediul respectuos de care au nevoie pentru a se cunoaște reciproc și pentru a face o treabă bună împreună.

 

  1. Eliminarea ineficenței

Nimănui nu îi place să se ocupe de probleme. Dar, uneori, este normal ca problemele mici să devină din ce în ce mai copleșitoare. Liderii trebuie să fie capabili să abordeze disfuncțiile în echipa lor cu politici consecvente și cu o imagine ce exprimă putere și încredere. Astfel regulile vor fi respectate, iar în caz contrar, trebuie să existe și restricții.

 

  1. Concentrează-te pe lecții

Mentinerea nu este suficientă. Afacerile sunt competitive, iar ca lider trebuie să fii înaintea tuturor. Învățarea, creșterea și reacția la schimbare sunt esențiale. Fă o pasiune din a învăța pentru tine și pentru echipa ta.

 

  1. Fii accesibil și disponibil

Este într-adevăr bine sa te situezi într-o poziție înaltă și puternică, dar nu este un motiv bun pentru a te izola. Responsabilitatea îți vor aduce beneficii la nivel de echipă. Adevărații lideri înțeleg valoarea legăturii cu ceilalți și petrec mult timp lucrând la și cu echipa lor.

 

  1. Stabilește-ți valorile și convingerile

Fiecare acțiune pe care o faci ca și lider exprimă valoare și demonstrează crezurile tale. Prin stabilirea valorilor și susținerea crezurilor tale le arăți celorlalți unde te situezi.

 

  1. Responsabilitatea este cheia indiferent de nivelul la care te afli

Responsabilitatea este esențială pentru a face lucrurile să meargă, este adezivul care leagă angajamentul față de rezultat. Pentru a funcționa, responsabilitatea trebuie să fie consecventă la toate nivelurile – inclusiv al tău.

 

  1. Caracter de plumb

Valorile și convingerile sunt importante, dar caracterul este ceea ce ține acțiunile și vorbele tale în conformitate cu ceea ce crezi. Nu este nimic mai important în conducere. Caracterul este eticheta pe care o porți în societate. Dacă nu vei fi o persoană constantă și nu vei avea coloană vertebrală, mulți îți vor întoarce spatele, iar tu nu vei știi de ce.

 

Sursa: Addicte2Succes

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
9 exemple uimitoare în care ne e influenţat creierul
3 concepte ce-ți vor uni echipa
Shares
Share This