5 cursuri de dezvoltare personală online

Datorită tehnologiei, oamenii din întreaga lume au șansa să studieze orice subiect online. Ce e și mai interesant este faptul că au șansa să o facă și gratis în unele cazuri. Dar ce te faci atunci când ești acaparat de tot felul de oferte din toate părțile? Ce trebuie să alegi pentru a beneficia la maxim de informațiile primite?

Class Central și-a propus să clarifice această situație. În viitorul apropiat, 8.000 de cursuri vor fi șterse din mediul online. Datorită fluxului mare de informații false aduse publicului prin aceste cursuri. De asemenea ei au pus la punct o listă de 50 de cursuri, cele mai apreciate, în domeniul tehnologiei.

Studenții clasificând cursurile prin voturi, existând o scara de la una la cinci stele. Sortarea făcându-se astfel după numărul de voturi, a explicat CEO-ul Dhawal Shah într-un email trimis site-ului Inc.com.

Dacă dorești să studiezi online și să îți mărești cunoștințele, aici găsești o listă de 5 cursuri, cele mai votate de cei 30.000 de studenți ce au participat la clasificarea cursurilor. În unele cazuri s-ar putea să fie necesar să plătești o taxă de 50 de dolari. Trebuie specificat că în urma cursurilor poți primi o diplomă ce atestă abilitățile dobândite.

 

Învăța cum să înveți

Acest curs este extrem de popular și este oferit de către Universitatea din California, San Diego, Prin intermediul Coursera, acest curs oferă tehnici de învățare extrem de folositoare, folosite în artă, muzică, știință, sport și multe alte discipline. Elevii învață despre modul în care creierul folosește două moduri de învățare diferite și despre cum acesta păstrează informațiile în grupe de interes. Acest curs cuprinde tehnici de memorare, tratarea amânărilor și cele mai bune practici, demonstrate de cercetători ca fiind cele mai eficiente în stăpânirea unor abilități în momentele mai puțin ușoare.

Indiferent de nivelul la care ești, de calificare sau de subiectul abordat, îți vei putea schimba gândirea și viața, prin acumularea de noi informații.

 

Descoperă-ți adevăratul potențial

Un alt curs ce promite că te va ajută să înveți mai repede, este cel de la McMaster tot prin intermediul Coursera. Acesta concentrându-se mai mult pe problemele din cariera unui om. Acesta este format dintr-un top cu multe întrebări comune în afaceri. Vei învăța cum să profiți la maxim de oportunitățile oferite de mediul online și cum să îți cauți mentori. Secretele unei cariere de succes și cum ar trebui să alegi oportunitățile în viață, sunt alte subiecte dezbătute în acest curs.

 

Luarea deciziilor în această lume complexă și incertă

Viața este, în esența ei, o lungă serie de decizii. Acest curs creat de Universitatea din Groningen transmis prin intermediul FutureLearn promite dezvoltarea capacităților de a lua o decizie înțeleaptă. Asta într-o lume în continuă mișcare și foarte confuză, în care deciziile uneori trebuiesc luate pe moment.

Un viitor lider trebuie să acționeze și trebuie să poată lua decizii în condiții foarte nefavorabile. Iar acest curs se bazează în principiu doar pe această latură.  Acest curs susține că oferă o bază largă de informații ștințiifice necesare pentru dezvoltarea acestor capacități.

 

Marketing în lumea digitală

Acest curs este unul dintre cele mai populare pe Coursera. El a avut peste 150.000 de cursanți, făcându-l astfel unul dintre cele mai votate și apreciate cursuri. Acest curs examinează modul în care marketingul digital a ajutat la dezvoltarea unei legături mai strânse între firme și consumatori prin intermediul internetului, telefoanelor și al reclamelor tipărite în format 3D.

Acest curs a fost creat de Universitatea din Illinois și a devenit un real succes.

 

Pregătirea pentru gestionarea resurselor umane

Discutăm despre un alt curs care se concentrează pe abilitățile în carieră, de data aceasta de la Universitatea din Minnesota, prin Coursera. Este ideal pentru antreprenorii ce vor să-și îmbunătățească abilitățile de recrutare și de menținere. Acest curs îți dezvoltă abilitățile de comunicare și adaptare în funcție de angajați. Este util pentru cei ce vor să își formeze o echipă de succes ce îi va propulsa cât mai sus în carieră. Este un curs pentru dezvoltarea personala în primul rând.

 

 

Sursa: Addicte2Succes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 lucruri pe care antreprenorii inteligenți nu le fac niciodată
3. Cum să-ți configurezi campaniile publicitare Facebook
Shares
Share This