Calitățile riscului și secretele lui

 

 

Ce este riscul? Îl poți defini ca pe un tunel întunecat către lumină. Este furtuna dinaintea curcubeului. Cu alte cuvinte, este o etapă de incertitudine și nesiguranță până când ceva măreț se realizează. Unii oameni aleg să străbată acea cale întunecată, pe când alții nu.

Sincer vorbind, de ce ai alege să pășești pe o cale despre care nu cunoști nimic? De ce să îți asumi riscul? Ei bine, riscul, privit dintr-un alt unghi, este pasul major spre succes! Te face să ajungi la ceea ce doar visai. Dacă crezi că oamenii de succes nu l-au întâmpinat în drumul lor, te înșeli. Cei care au dat totul și au riscat au ajuns mai sus. Am să vă prezint câteva povești ale oamenilor ce au încercat să fie altfel, au riscat și au reușit.

 

1. ELON MUSK

Știm cu toții cine este. Dacă nu, lasă-mă să îi fac o prezentare pe scurt. El este fondatorul a două companii, motoarele Tesla și Space X. Ambele spectaculoase, făcându-l pe Musk cel de-al 12-lea cel mai bogat om din lume. Dar înainte de a ajunge la acest punct, Musk a avut, de asemenea, o perioadă grea. După ce a câștigat o sumă substanțială de bani de la compania fondatoare, PayPal, a început să lucreze la alte interese. În primul rând a vrut să facă colonizarea lui Marte o realitate. Din acest motiv, a început să deschidă o afacere de lansare în spațiu la un preț rezonabil. Prin urmare, compania Space X a fost fondată.

Cu toate acestea, primele trei lansări în spațiu ale companiei au fost un eșec și compania se afla la limita falimentului. Au mai rămas destui bani pentru a lansa încă o rachetă spațială. Elon ar fi putut lua în considerare o altă opțiune, dar el încă se agăța de visul lui. La a patra încercare, lansarea în spațiu a avut succes. Un alt vis al lui Musk a fost de a realiza o mașină care rulează pe energie regenerabilă. Tesla a lansat  prima mașină când a avut loc o mare criză economică în 2008. Din cauza prețurilor acestui automobil, a avut un preț dublu față de cel estimat. Compania era ca și închisă dacă nu era Elon Musk și economiile sale.

 

2. JEFF BEZOS

Chiar și după ce a avut totul, a ales să abandoneze ceea ce avea și a început să lucreze la un nou plan. După ce a obținut diploma de informatică, Jeff s-a angajat la mai multe firme de pe Wall Street. Acolo a devenit cel mai tânăr vicepreședinte în 1990. În ciuda succesului său și a salariului consistent, a ales să facă și altceva. Așa că s-a mutat în Seattle pentru a deschide o librărie online. În două luni, vânzările au ajuns la 20.000 de dolari. Astăzi site-ul este cunoscut ca Amazon.com și este cel mai intens utilizat de către populație.

 

3. ROBIN CHASE

 

Ce vei face dacă ai o idee, dar nu ai suficiente resurse pentru a o susține? Probabil că o vei abandona, crezând că nu va funcționa niciodată. Dar o persoană pe nume Robin Chase a făcut complet opusul. Ea și prietenul ei, Antjie Danielson, au fost de părere că există un decalaj de piață pentru închirierea mașinilor.

Când și-au împărtășit ideea, mulți oameni au crezut că nu va funcționa. Din două motive:

 

  1. Internetul nu era atât de dezvoltat.
  2. Cine ar fi dispus să-i închirieze mașina cuiva care îi este complet străin?

Din cauza motivelor menționate, Robin a avut dificultăți în ceea ce privește lansarea. Totuși, nu s-a descurajat. Cei doi au lucrat neîncetat până în anul 2000, când o companie cu numele „Zipcar” a fost lansată având doar două mașini. Astăzi, compania deține 9000 de mașini disponibile în: Statele Unite, Canada și Regatul Unit. Acest lucru te va face să îți dorești să îți asumi riscuri.

Poveștile de succes inspiră încredere. Este mult mai ușor să pornești în viață cu ideea că alții au reușit. Eu unul mă bucur de fiecare dată când ascult noi povești de succes. Am certitudinea clară că se poate. Dacă o dau în bară mă ridic, deoarece știu că există un nou început, o nouă provocare pentru orice și în orice domeniu. Să renunți, asta înseamnă să ai parte de eșec.

 

 

Sursa: Bornrealist

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Ești un geniu neînțeles?
Pinterest – o sursă neexploatată de marketing în România
Shares
Share This