3 motive pentru care vorbitul în public îți crește afacerea

 

Știai că influența ta la locul de muncă ar putea fi unul dintre factorii care determină succesul firmei? Gândește-te la personalitatea ta la locul de muncă. Cum te comporți în timpul întâlnirilor? Alegi cuvintele potrivite? Limbajul corpului este unul ok?

Ar putea părea un lucru irelevant pentru tine, dar influența unui lider afectează afacerea lui mai mult decât crezi. Indiferent dacă ești CEO al unei firme mari sau proprietar al unui start-up mic, modul în care stai în fața oricărei audiențe are un efect asupra modului în te văd angajații și clienții. Dar cea mai importantă parte este modul în care abilitățile tale de a vorbi în public te pot ajuta să îți dezvolți organizația așa cum nu te-ai așteptat vreodată.

Iată trei motive pentru care vorbitul în public este indicat pentru firma ta.

1. Poate să deblocheze multiple oportunități

Oamenii sunt, în general, mai atrasi de indivizii încrezători și puternici. În calitate de lider în organizația ta, trebuie să profiți de orice ocazie pe care o ai pe scenă. Niciodată nu cunoști cine ar putea fi în public. Ai putea să legi relații cu potențiali investitori sau cu diferiți clienți. Când văd că ești pasionat de ceea ce vorbești, credibilitatea ta crește și cu atât mai multe șansele ca unul dintre membrii din sală să dorească să facă afaceri cu tine. Ultima dată când am vorbit cu potențiali investitori, am vorbit cu încredere și convingere. Ziua s-a încheiat legând o amiciție cu un viitor investitor care abia așteaptă să lucreze alături de echipa mea. Mi s-a întâmplat mie, deci ți se poate întâmpla și ție. Trebuie să exprimi cum îi poți ajuta mai bine decât alții pe viitorii clienți. Asigură-te că îndeplinești ceea ce spui.

 

2. Oferă inspirație angajaților tăi

Ai auzit povestea asta despre un portar NASA? Dacă nu, aici este într-o formă scurtă: Președintele John F. Kennedy a vizitat centrul spațial al NASA în 1962 și, în timp ce era acolo, a observat un portar care mătura. El a mers spre omul acela, s-a prezentat și apoi a întrebat: „Ce faci?”

Portarul a răspuns: „Ei bine, dle președinte, îi ajut pe bărbații de pe lună.” Moralul povestirii este că indiferent cât de mic sau mare credem că este rolul nostru, trebuie să credem că face parte dintr-un scop mult mai mare. Acum, imaginează-ți dacă ai putea spune echipei și angajaților tăi ceva similar cu acest lucru. Nu s-ar simți inspirați? Cu cât comunici mai mult scopul tuturor lucrurilor benefice pe care ei le fac, cu atât mai mult vor dori să lucreze pentru firma ta. Crede-mă, e mai ușor atunci când toată lumea știe că lucrează pentru o cauză. Deci, dacă nu faci asta deja, pregătește-ți următorul discurs chiar acum și spune-le de ce lucrează pentru firma ta.

 

3. Creșterea ta personală

Când un lider crește, afacerea crește, de asemenea. Cu cât te expui mai mult și înveți cum să comunici ideile în mod eficient, cu atât mai mult va crește stima ta de sine. Acest lucru îți va oferi posibilitatea de a prinde aripi și de evolua pe plan profesional și spiritual din ce în ce mai mult. Construirea unei afaceri înseamnă că trebuie să construiești mai întâi oamenii. Dar înainte de a construi oameni, trebuie să te construiești pe tine. Ce modalitate mai bună decât să începi cu vorbitul în public?

 

 

Sursa: Addicted2Succes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Norocul este egal cu ghinionul
Cum să scapi de „vânătorii de WIFI”
Shares
Share This