Cum să iei un interviu cu succes în 6 pași

 

Ești pregătit? Ești calificat pentru poziția pe care ți-o dorești? Ți-ai făcut temele pentru noul job? Cunoști ce o să te aștepte? Aceasta este cea mai bună opțiune? Ești încrezător? Ai practicat suficient?

În cazul în care aceste întrebări sunt în mod constant în mintea ta, nu te panica! Fii calm și ține cont de aceste 10 sfaturi. Deci, cum să iei un interviu cu succes în 6 pași.

 

1. Citește-ți CV-ul înainte de interviu

Citirea CV-ului înainte nu poate părea o sarcină importantă de ținut minte atunci când mergi la un interviu. De cele mai multe ori, oamenii nu acordă nici o atenție CV-ului lor. Contează foarte mult cât de bine este scris acesta. De multe ori, acest aspect face diferența. E foarte important să faci o corelație între ceea ce afirmi și ceea ce este notat în CV-ul tău.

 

2. Caută date despre viitoarea companie

Înainte de a merge la interviu, intră pe site-ul companiei și verifică categoria „Despre noi”. Acolo o să găsești detalii despre domeniul de activitate, despre politicile companiei și despre țelurile sale. Dacă există, citește cele mai recente știri despre această companie. Dacă te întrebi cu ce te-ar putea ajuta asta, gândește-te că informându-te, vei ști ce întrebări să adresezi. O să realizezi dacă ești potrivit pentru acel post și dacă poți face față cerințelor. Iar întrebările bine adresate îl vor face pe angajator să creadă că ești interesat sincer de acest loc de muncă și dornic să te primească în echipa sa.

 

3. Practică diferite tipuri de interviu în oglindă 

Statul în fața oglinzii, exersând diferite tipuri de interviuri, te va relaxa. Te va ajuta să te lămurești vis-a-vis de abilitățile tale. Stai în fața oglinzii și exersează-ți discursul și limbajul corpului. Asta te va ajuta să formezi un contact vizual între tine și angajator. Un alt sfat ar fi să strângi mâna fiecărei persoane din jurul tău înainte de a merge la un interviu. Oferă-le și un zâmbet larg. Roagă pe câțiva prieteni să te ajute, să îți analizeze greșelile și apoi să lucrezi la ce nu faci bine.

4. Prima impresie este de fapt ultima impresie

Verifică mediul de lucru al companiei pentru care intenționezi să lucrezi. Dacă este o companie din mediul afacerilor, poartă un costum sau ceva semi-formal. Dar în nici un caz să nu mergi îmbrăcat ocazional. Fii organizat!

 

5. Trebuie să ajungi la timp

Acesta este cel mai important sfat pentru interviul tău. Nu trebuie să ajungi mai târziu decât ora stabilită. Păstrează-ți o marjă de cel puțin 15 minute și ajungi mai devreme. Acest lucru te va ajuta să te relaxezi și să te simți organizat. Sosirea ta cu întârziere va crea o imagine proastă în ochii intervievatorului.

6. Să nu faci glume!

Indiferent cât de prietenos este interviatorul, să nu pari impresionat. Citește următorul sfat dacă vrei să ai o imagine bună în ochii acestuia. Să nu faci glume! Repet, nu strica totul făcând o glumă nesărată! Chiar dacă este sfârșitul interviului și totul a mers perfect, nu e nevoie să faci glume. Nu cunoști gusturile viitorului tău patron și nu ar fi indicat să îl pui pe el sau pe tine într-o situație proastă fără să realizezi. O glumă proastă o să-ți strice imagina pozitivă pe care ai creat-o în timpul interviului. De ce să riști să-ți pierzi slujba chiar înainte de a o avea?

 

Sursa: Bornrealist

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
10 citate motivaționale ce te vor inspira!
5 modalități care te vor ajuta să trăiești sănătos
Shares
Share This