3 moduri de a controla daunele cauzate de greșeala ta

 

De multe ori se întâmplă să greșim. Acum ce putem face?! În acest articol o să discutăm despre un subiect foarte des întâlnit, atunci când lucrurile merg prost, iar tu ești vinovatul.

Cei care mă cunosc bine știu că am făcut greșeli în afaceri și în viață. Sunt recunoscător pentru aceste oportunități de învățare. Acum că am înțeles cum stă treaba, vreau să îți ofer și ție câteva sfaturi.

Dacă te afli în mijlocul unei catastrofe și nu găsești o rezolvare, ceva care mai poate drege situația, îți acord 3 sfaturi prețioase.

Sfat # 1: Comunică veștile rele rapid și cu grijă apropiaților

 

O metodă efecientă de a te descărca de tensiunea acumulată din cauza întâmplărilor negative este aceea de a comunica. Depinde de caracterul fiecărei persoane cu cine va discuta aceste probleme. Eu aleg să discut aceste lucruri cu partenera mea. Aceste discuții m-au învățat că este mai bine să te descarci decât să îți pierzi timpul gândindu-te constant la probleme.

În cele mai grele momente, este mai bine să comunici greșelile făcute cât mai curând posibil. În cazul în care greșeala ta a fost făcută într-o afacere, poți să îți chemi întreaga echipa la masă și să discutați. Poți întruni un fel de consiliu în care să-ți mărturisești greșelile. În momente dificile încrederea în echipa ta este importantă. Încrederea se bazează pe transparență.

 

Reid Mihalko a împărtășit următoarea formulă pentru a avea o conversație într-o situație dificilă:

  1. Propune o întâlnire cu o persoană vizată pentru următoarele ore sau zile. Spune-i că ai câteva vești rele. Această situație permite celeilalte persoane să se pregătească pentru o conversație dificilă.
  2. Când ai ajuns la o întâlnire, amintește-le persoanelor din încăpere că ai o veste rea de împărtășit.
  3. Spune-i drept în față despre greșeala pe care ai făcut-o.

 

Sfat # 2: Evită presa cu orice preț

Când am făcut o greșeală în afacerea mea, presa avea o zi plină. În aceste cazuri, m-am forțat să rămân tăcut.

Dacă greșeala ta te va duce probabil la o acțiune în justiție sau la o răspundere civilă sau penală, orice avocat bun îți va spune să păstrezi tăcerea pentru a te proteja. Presa este vicioasă, iar într-o săptămână plină de știri aberante, eșecul afacerii tale ar putea duce la niște materiale SENZAȚIONALE. Iar cum știm ce fel de abordare are presa din România, cu siguranță vor face „din țânțar armăsar”.

Și chiar dacă ajungi în asemenea situație, îți recomand să stai calm. Nu mușca momeala! Restul lumii este mai bine să audă despre următorul tău succes după acest obstacol. Uneori mai puține știri sunt vești bune.

 

Sfat # 3: Iartă-te și continuă

După ce ai făcut o greșeală, este important să îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale. Să-ți exprimi remușcările pentru impactul pe care l-au avut asupra celor pe care i-ai afectat. Acest lucru este absolut necesar. Doar așa poți recâștiga încrederea echipei tale sau a familiei, a prietenilor.

Cu toate acestea, vine o vreme după o greșeală când trebuie să mergi mai departe. Mulți investitori cu capital de risc au împărtășit faptul că, atunci când un fondator eșuează, lucrează pentru a reintra într-o altă afacere. Împreună cu echipa sa concepe un proiect cât de repede posibil, astfel să-și mai spele din „păcate”.

Toată lumea face greșeli, iar cei mai de succes antreprenori sunt capabili să le gestioneze și să treacă mai departe.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 roluri importante într-o afacere
Ai nevoie de idei de afaceri diferite? Uite aici 6
Shares
Share This