4 beneficii ale concentrării

Succesul nu este atât de greu de atins, trebuie doar să fii gata să depui puțin efort. Pentru a trăi o viață de succes, este important să dezvolți obiceiuri care pot influența pozitiv majoritatea vieții personale și profesionale. Un astfel de obicei care influențează succesul în viața ta, este obișnuința de a fi conștient.

Această schimbare te va ajuta extrem de mult, vei devenii obiectiv și îți vei dezvolta o minte puternică. Deciziile vor fi mult mai ușor de luat, odată ce vor apărea în calea ta. Atenția și concentrarea nu înseamnă să stai liniștit și să respiri profund. Atenția este dezvoltată prin exercițiu, dar nu multă lume o susține.

Cu toate acestea, odată ce ne dăm seama de beneficiile practicării concentrării, putem face un efort pentru a deveni conștienți de ea intenționat. Aceasta îți stabilizează inteligența emoțională, făcându-te să rămâi liniștit în mijlocul agitației. Când atenția este practicată corect, ea poate avea multe efecte pozitive asupra vieții tale. S-ar putea să nu rezolve probleme, dar îți va da puterea să treci peste.

 

  1. Îmbunătățirea concentrării

 

Practicarea ei ne poate ajuta să rezolvăm haosul din mintea noastră. Acest lucru îți oferă posibilitatea să vezi mai clar ceea ce este cu adevărat mai important și astfel poți evita riscurile. Odată ce vedem care sunt lucrurile nefolositoare din viața noastră, ne putem concentra pe ce este important și vom fi mai productivi. Asta înseamnă că și lucrurile pe care le făceai înainte și ți se păreau simple, acum vor deveni utile. Asta pentru că le vei face când trebuie și cu scopul potrivit.

 

  1. Îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor

 

Luarea deciziilor este o sarcină dificilă, iar să renunți la orice prejudecăți în timp ce iei o decizie este aproape imposibilă. Cu toții avem prejudecăți în mintea noastră și ne determină să luăm decizii mai puțin optime.

Fiind atenți, ne putem antrena să dezvoltăm opinii mai obiective și lipsite de prejudecăți. Acest lucru ne poate ajuta să vedem părțile noastre pozitive, ceea ce ne ajută să luăm decizii mai bune. Cu alte cuvinte, atenția este importantă pentru noi în luarea deciziilor, deoarece ne face să gândim dincolo de zonele noastre de confort.

„A fi conștient de un singur neajuns de-al tău este mai util decât să fii conștient de o mie ale altcuiva”. – Dalai Lama

 

  1. Sănătatea are de câștigat

 

Ei bine, până acum, știai despre gândirea pozitiva cât de minunată este pentru sănătatea ta mintală. Dar cercetările au demonstrat că îmbunătățește și sănătatea fizică în unele moduri. Când îți gestionezi mai bine timpul, alte obiceiuri sunt, de asemenea, transformate. Te vei hrăni corespunzător, vei dormi la orele potrivite și vei avea de câștigat din toate aceste obiceiuri. Toate lucrurile făcute la momentul potrivit sunt benefice organismului. Fiind o persoană concentrată pe lucrurile importante, vei avea o mulțime de beneficii.

Nu mai reacționa pe baza unor gânduri determinate de emoții, astfel vei răspunde în mod corespunzător provocărilor zilnice. Stabilitatea mentală influențează pozitiv corpul. Când mintea ta este clară, ce te poate împiedica să te ocupi de sănătatea ta?

 

  1. Vei fi mult mai fericit

 

Puțin soare în viața fiecăruia nu ar strica. Da, după cum am menționat și mai sus, practicarea concentrării a fost inițial utilizată pentru a aduce mai multă fericire în viața omului. Totul începe de la a fi mai conștient de obiceiurile tale.

Este logic și eficient. Dacă stai să te gândești, atunci când înveți să te bucuri de lucruri simple, vei ajunge să trăiești o viață mult mai bună. Realizarea lucrurilor esențiale te vor face să te simți mult mai fericit.

 

Sursa: Entrepreneur

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 greșeli de evitat în marketingul digital
Ai un magazin online? Învață să vinzi ce dorește CLIENTUL!
Shares
Share This