4 cărți recomandate de milionarul Jay-Z

Acum ceva timp Jay-Z a oferit un interviu în cadrul emisiunii lui Oprah. Moment în care acesta a vorbit despre cele 4 cărți preferate și modul în care acestea i-au schimbat viața. M-am gândit să vă scriu despre acest subiect, deoarece am descoperit câteva cărți extrem de benefice. Și de ce nu, să descoperim împreună ce secrete stau ascunse în spatele acestui multi-milionar în dolari al muzicii rap. Cu siguranță multe dintre regulile și principiile aplicate în viata sa, au fost inspirate din aceste cărți. Dacă a reușit să ajungă în poziția în care se află, înseamnă că a făcut ceva bine cu siguranță.

Așă că, haideți să descoperim împreună care sunt cele 4 cărți ce l-au inspirat pe acest om de succes.

 

„Amintește-ți! Nimeni nu e construit ca tine, tu te proiectezi. „- Jay-Z

 

Lăcașul sufletului, Gary Zukav

Jay-Z: „Sunt două cărți ce mă ajută să îmi ghidez viața, aceasta e una dintre ele. Crescând, am fost întodeauna curios despre religie și toate substraturile ei. Această carte a avut cel mai mult sens pentru mine. Este vorba despre modul prin care ne trăim viața. Eu cred în karmă, chiar dacă asta înseamnă să faci lucrul potrivit, indiferent dacă te împiedică să avansezi atât de repede precum ai vrea. Dacă fiecare persoană în parte ar simții același lucru despre karmă, atunci toate problemele omenirii s-ar rezolva mâine! Ispita, însă, este o mare piedică. Zukav are mare dreptate, poate dura o viață până ajungi să înveți lecția karmei.”

Profeţiile de la Celestine, James Redfield

Jay-Z: „Aceasta este cea de a doua carte după care îmi ghidez viața. Este o ficțiune – un bărbat pornește într-o călătorie pentru a găsi o carte secretă. Această carte conține o listă de principii. Povestea este o metaforă a vieții, aș putea merge la stânga sau la dreapta, aș putea rămâne blocat sau aș putea să avansez.  Am încercat să angajez un tip odată și l-am întrebat: “Nu vrei să ajungi mai mare?” Și a spus: “ Nu, sunt bine”. A trebuit să respect acest lucru, dar pentru mine ar fi fost o decizie greșită. Așa că am renunțat la ideea de a-l mai angaja.”

Odiseea, Homer

Jay-Z: „Această poezie epică a fost cam dificilă pentru mine, dar are un ritm frumos. M-am pierdut când am citit despre lupta lui Odysseu de a ajunge acasă.  Despre dorința lui pentru cineva atât de puternic, ca soția lui, ce-l aștepta. Acesta este un exemplu de putere, iubire, loialitate de care ar trebui să dăm cu toții dovadă.”

 

Excepţionalii – Povestea succesului, Malcolm Gladwell

Jay-Z: „Această carte se referă la principiile de sincronizare și repetare, este vorba despre pregătirea ta pentru noroc. Malcolm vorbește despre o echipă de hochei și despre modul în care jucătorii născuți în ianuarie au ajuns în echipa cu un an înaintea celor născuți în decembrie. Ei au fost norocoși că ziua lor de naștere a fost mai devreme, dar și ei au practicat, au depus efortul necesar. Cartea a rezonat cu mine pentru că m-am născut într-un moment în care a existat un val de muzică incredibilă și am avut noroc că mama și tatăl meu erau colecționari de muzica. În casa mea, am avut muzică de la Michael Jackson, Marvin Gaye, Prince și Commodores. Îi ascult în fiecare zi „.

 

Vaca mov, Seth Godin

Jay-Z: „Acesta carte este un sfat de marketing direct. Produsul tău trebuie să fie o vacă mov, trebuie să fie distinct pentru a avea vreun succes. Trebuie să fii cat mai clar în legătură cu produsul tău. Ce faci? Ce pui acolo? De ani de zile nu am făcut niciodată un anunț legat de societatea mea pentru Rocawear, pentru că îmi pasă mai mult de calitate decât de imagine. Nu am citit cartea de mult, dar când cineva pune cuvinte pe care vrei să le auzi într-o prezentare, ești pur și simplu: “Wow, exact așa este!”

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Sfaturi esențiale în perioadele de răscruce ale vieții tale
5 modalități care te vor ajuta să trăiești sănătos
Shares
Share This