Învață cum să fii productiv de la cei mai buni

 

De curând s-a făcut un studiu de cercetare pe un număr mai mare de 200 de persoane productive, şapte bilionari, 20 de olimpici din diferite categorii, 20 dintre cei mai buni studenţi ai unor universităţi şi aproape 200 de antreprenori de succes!

Au fost nevoiţi răspundă la următoarea întrebare:Care e cel mai important secret al tău pentru a fi productiv?”. După analizarea tuturor răspunsurilor s-a ajuns la următoarele cele mai importante 6 secrete.

Secretul numărul 1: Ei se focusează un minut, nu o oră.

 

Oamenii cu o înaltă experienţă ştiu există 1440 minute în fiecare zi şi nu este nimic mai valoros ca timpul. Banii pot fi pierduţi şi apoi recâştigaţi, dar timpul niciodată! Legendara gimnastă olimpică Shannon Miller a afirmat: „Până acum pot spune am un program creat aproape doar pe minute”Trebuie îţi stăpâneşti minutele pentru a-ţi stăpâni viața.

 

Secretul numărul 2: Se focusează doar pe un lucru.

 

Oamenii extra productivi ştiu care sunt cele mai importante sarcini şi lucrează la ele în fiecare dimineaţă câte una sau două ore, fără întrerupereTom Ziglar, CEO, ne-a împărtăşit următoarea afirmaţie: „Investind prima parte a zilei lucrând la cele mai importante lucruri pentru tine, doar aşa vei ajunge îţi construieşti o afacere de succes.”. Ce sarcină are cea mai mare importanță pentru tine? Ce te va motiva faci acel lucru zilnic?

 

Secretul numărul 3: Ei nu folosesc o listă cu ce au de făcut.

 

Aruncaţi lista de sarcini. În schimb, programaţi totul în calendar. Se pare numai 41% din sarcinile din listele de rezolvat sunt făcute vreodată. Iar toate acele obiective care au fost anulate au condus la stres şi insomnie datorită efectului Zeigarnik. Persoanele foarte productive au pus totul pe calendar şi apoi au lucrat şi au trăit cu acel calendar. „Folosiţi un calendar şi programaţi intreaga zi în grupe de 15 minute. Sună ca o durere, dar acest lucru te va face să îţi îndeplineşti până în 95% din sarcinile stabillite”, recomandă co-fondatorul The Art of Charm, Jordan Harbinger.

 

Secretul numărul 4: Învinge amânarea văzând în viitor

 

Viitorul a fost o incertitudine mereu. Asta pentru suntem „inconsecvenţi în timp”.

Noi cumpărăm astăzi legume, deoarece credem vom mânca toată săptămâna salate. Dar constatăm la sfârşitul săptămânii suntem nevoiţi aruncăm mai mult de jumătate din ele pentru sunt stricate.

Ce puteţi face asiguraţi viitorul vostru va fi din inerţie ceea ce trebuie? Anticipaţi modul prin care veţi auto-sabota în viitor şi găsiţi o soluţie pentru a va înfrânge viitorul.

 

Secretul numărul 5: Sunt acasă pentru cină

 

Am învăţat mai întâi acest lucru de la Andy Grove de la Intel: „Sunt multe de făcut, tot timpul mai multe de făcut, întotdeauna mai mult decât se poate face. „Oamenii de mare succes ştiu ce pună pe primul loc în viaţă. Da, cariera este foarte importantă, dar sunt şi alte lucruri importante în viaţă. Nu există un răspuns corect la întrebarea: „Ce e cel mai important în viaţă?”, dar adesea găsim printre răspunsuri: familia, sportul, răsplata şi multe alte lucruri. Oamenii de succes îşi alocă cele 1440 de minute pentru fiecare din lucrurile pe care le apreciază şi apoi se adaptează calendarului lor.

 

Secretul numărul 6: Evită întâlnirile cu orice preţ

 

Când Mark Cuban a fost întrebat care este cel mai bun sfat al lui pentru a fi productiv acesta a răspuns clar şi concis: „ nu participaţi la nici o întâlnire dacă cineva nu scrie un cec!” Întâlnirile sunt cunoscute ca şi criminali ai timpului. Ele încep cu întârziere, au oamenii nepotriviți în ele, ajung la subiecte neimportante şi aşa mai departe. Ar trebui părăsiţi întâlnirile ce par nu ducă nicăieri şi dacă întâlniți cu cineva încercaţi fiţi cât mai concişi şi la subiect. Nu sunteţi la o întâlnire romantică, ci la una de afaceri.

 

Legați-le pe toate una de alta şi creați-vă un obicei. Poate nu sunteţi antreprenor, olimpic sau milionar sau poate că vreţi deveniţi, dar secretele lor ar putea ajute faceţi mai multe lucruri într-un timp mai scurt, fără vă simţiţi suprasolicitaţi sau copleşiţi!

Sursa: Forbes

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 locuri de muncă ce vor fi înlocuite de roboți
4 aplicații ce te vor ajuta în viața de antreprenor
Shares
Share This