Succesul nu e niciodată o întâmplare, ci o alegere!

 

 

Ca orice om, am făcut unele alegeri greşite în viaţa mea.

La începutul carierei mele de antreprenor am renunţat la un job bine plătit şi sigur, pentru o afacere care nu a prea dus nicăieri. Mai târziu m-am întâlnit cu un antreprenor, am avut o discuţie în contradictoriu, cine crezi a câştigat?

Îţi dau un indiciu: nu am fost eu!

Apoi, rând pe rând și-au făcut apariția greșeli pe care urma să le fac. Aruncând cu banii aiurea, în stânga și în dreapta. Investiţii proaste, luând o afacere în pragul falimentului şi investind în ea. Am avut o cale lungă până ajung să reuşesc.

Dar apoi, după o lungă perioadă de timp am început iau decizii bune. De aceea consider  succesul şi fericirea vin de cele mai multe ori datorită deciziilor corecte pe care le luăm. Cu timpul am învăţat această lecţie şi cred e o cărămidă de pus la fundaţia vieţii noastre de succes!

Deşi multă lume spune oamenii bogaţi şi de succes au avut noroc şi au putut trece peste dificultăţi mai uşor, nici unul dintre ei nu ar fi reuşit dacă nu ar fi luat decizia corectă la momentul oportun. E vorba de viziune şi de modul în care alegem fim şi gândim, în tot ceea ce facem, fără pic de îndoială!

Chiar dacă eşti doxă de carte, ştii fiecare lege, termen şi formulă. Ai făcut facultatea şi ai luat masterul cu brio. Dacă nu îţi creezi legături, dacă nu profiţi de fiecare moment oportun, nu ai nici o şansă reuşeşti. Trebuie înveţi profiţi de oportunităţi! vezi dincolo de preconcepţii.

Vreau spun sincer! Fiecare afacere semnificativă şi oportunitate de afaceri s-a bazat în întregime pe reputaţia şi relaţiile pe care le-am construit pe parcursul timpului. E vorba despre valorificarea oportunităţilor şi în mare parte muncă grea și perseverenţă.

Societăţii îi place pună tot felul de etichete pentru a descrie norocul oamenilor de succes. Unele sunt pozitive, spun despre tine teai născut cu noroc şi totul îţi iese bine, altele spun despre tine faci lucruri ilegale şi ai fost la momentul potrivit în locul potrivit.

Adevărul este, în general, toate succesele se bazează pe bunele alegeri.

Ce înseamnă asta pentru tine? Din păcate, cred înseamnă faci lucruri pe care mulţi nu le fac.

Înseamnă ţi petreci timpul cu lucrurile care contează. Concentrează-te pe imaginea de ansamblu pe termen lung, în loc preferi succesele instantanee.

Înseamnă trebuie să te preocupe responsabilităţile tale şi fii perseverent. Înseamnă a face ceea ce trebuie în loc urmezi calea cea mai uşoară.

Înseamnă fii dispus ieşi din zona de confort şi dai piept cu temerile tale cele mai întunecate. Asta înseamnă luaţi inima în dinţi şi asumaţi şi riscuri mai mari. 

Cu toţii vrem avem o plasă de siguranţă când mergem pe frânghie la 20 m înălţime. Dar dacă avem plasa de salvare, concentrarea şi dorinţa de a ne ţine echilibrul ne scade.

În majoritatea cazurilor e vorba de a trece peste tiparele impuse, e vorba de a avea curaj depăşeşti mentalitatea învechită şi optezi spre nou.

Adevărul este fără curaj nu poţi face toate aceste lucruri. Disciplină, perseverenţă şi multă muncă grea. Acest lucru deranjează la ideea „norocului”, nu e acea putere magică care îţi tot ce doreşti fără efort. E pur şi simplu muncă făcută la momentul potrivit. Iar dacă nu faceţi alegeri inteligente, nici o avere nu se naşte din noroc!

În fiecare zi luaţi decizii care influenţează viaţa. Alegi ceea ce spui şi nu spui. Ce faci şi ce nu faci. Cum te comporţi şi ce ai greşit.

Teai gândit vreodată în fiecare zi din viaţa ta faci alegeri care îţi schimbă cursul vieţii drastic? fiecare decizie îţi creează viaţa şi îţi aduce succese sau insuccese?

Întrebarea pe care trebuie ţi-o pui acum este următoarea: „Alegerile pe care le faci astăzi – chiar acum – în ce măsură îţi schimbă viaţa?” Nu lua această întrebare ca fiind una puerilă. Aşeazăte în faţa oglinzii şi fii sincer când îţi răspunzi.

Adevărul este deciziile corecte nu sunt niciodată cele mai uşoare. Sunt greu de luat, mereu. Dar cel mai greu este facem aceste prime alegeri corecte.

După un timp, modul prin care iei decizii bune devine o parte din tine, te completează. Știi eşti pe calea cea bună, atunci când îți e mai ușor să faci alegerile potivite în momente de cumpănă.

Succesul nu e niciodată o întâmplare, ci o alegere!

Dacă vă lipsește motivația și inspirația vă las aici o sursă bună de inspirație!

 Succesul în afaceri presupune pregătire, disciplină și multă muncă. Dar dacă nu ești speriat de aceste lucruri, oportunitățile sunt mereu foarte mari. – David Rockefeller

Unicul ingredient important în formula succesului este să știi să fii prietenos cu oamenii. – Theodore Roosevelt

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 locuri de muncă ce vor fi înlocuite de roboți
lider de succes
22 de calități ale unui lider de succes
Shares
Share This