Introvertiți vs. Extrovertiți în viața antreprenorială

Ești extrovertit sau introvertit? Modul în care definești un extrovertit de un introvertit, este modul în care acea persoana socializează, felul în care își petrece timpul spune totul. Dacă ești o persoană introvertită, vei prefera să fii cât mai singur. Ca extrovertit, ce e mai plăcut pentru tine este să fii înconjurat de cât mai mulți oameni. Astfel, înțelegând acest concept, vom discuta despre cât de mult te avantajează în viața de antreprenor să fii extrovertit sau introvertit.

Extroverții tind să se simtă plini de energie fiind înconjurați de ceilalți la petreceri și evenimente, în timp ce introvertiții se simt plini de energie atunci când sunt singuri sau în compania unor persoane atent selectate.  

Probabil că ai observat în jurul tău, astfel de persoane. Poți observa un extrovertit, sunt prietenii aceia care preferă să meargă la petreceri și să petreacă timpul cu prieteni. Un introvertit va fi cel care preferă să petreacă seara acasă, citind o carte sau uitându-se la un film. Fiecare dintre personalități, au avantaje și dezavantaje din punct de vedere social. Însă acum vom vorbi despre avantajele și dezavantajele personalităților din punct de vedere antreprenorial.

 

Beneficiile unui extrovertit în antreprenoriat:

Intuitiv, ai putea crede că extroverții au un avantaj natural atunci când vine vorba de antreprenoriat. Sunt mult mai comunicativi și le e mai ușor să intre în discuții cu alți oameni. Este mai probabil să o facă într-un mod consistent. Ca urmare, ei tind să aibă:

 

1.Rețele mai multe.

Compară cercurile sociale ale unui extrovertit și ale unui introvertit. În medie, cercurile extroverților vor fi mai mari, deoarece aceștia petrec mai mult timp întâlnindu-se cu oameni noi și sunt mai dispuși să-și extindă cercurile. Astfel vor avea mai multe relații și vor reuși să găsească omul potrivit pentru orice.

 

2.Conversații mai ușoare.

Extroverții au, de obicei, mai multă experiență în ceea ce privesc comunicațiile. Comunicarea este vitală pentru succesul unei afaceri, astfel încât această tendință naturală poate fi utilă. Aceștia reușesc să aducă mai mulți clienți. Poți transmite veștile proaste mai ușor, deoarece știi cum să comunici. Fiind o persoană extrovertită aceasta este abilitatea ta naturală numărul 1.

 

3.Charisma.

Deși nu este obligatorie pentru ca o afacere să reușească, charisma unui antreprenor poate ajuta mult la începutul unei noi afaceri. Așa cum ai putea să bănuiești, extroverții sunt mai buni în a genera audiențe, a construi autoritate și, eventual, în a deveni influenceri importanți. Acest lucru nu înseamnă că introvertiții nu pot fi fermecători sau nu pot să-și construiască propriile audiențe, dar le e mai dificil să facă acest lucru.

Beneficiile unui introvertit în antreprenoriat:

Înainte de a începe să crezi că o persoană extrovertită este mult mai potrivită pentru viața de antreprenor, trebuie să știi că și introvertiții au avantajele lor.. Deoarece nu petrec atât de mult timp socializând cu alții, ei au mai mult timp pentru alte chestii.

Avantajele lor sunt următoarele:

 

1.Concentrare.

Introvertiții tind să fie mai buni în a se concentra și în aș realiza sarcinile. Nu sunt interesați de grupurile mari și tind să acorde mai mult timp propriei persoane. În consecință, ei sunt mai puțini interesați de alte discuții și astfel sunt mai concentrați la ceea ce fac. Ei sunt în general cei mai productivi dintr-o echipă.

 

2.Mai multe specializări.

De asemenea, introvertiții petrec mai mult timp studiind, învățând și practicând abilitățile la care apelează cel mai mult. Acest lucru le oferă mai multe șanse de a stăpâni subiecte mai ample, cum ar fi competența tehnică în domeniul lor. Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că unele dintre mințile cele mai inovatoare din tehnologie se descriu ca introvertite. Acestea nu pot fi minunate în a construi relații importante, dar au idei grozave și știu cum să le execute.

 

3.Relații mai strânse.

În cele din urmă, amintește-ți că introvertiții nu se opun relațiilor sociale. Preferă doar o cantitate mai mică de relații, dar de o calitate superioară. În consecință, ar putea fi mai bine să construiești și să ai grijă de un grup strâns de angajați și parteneri.

Este important să observăm că există extrovertiți puternici care se bucura de timpul lor liber, precum există unii introvertiți puternici ce se bucură de o gamă largă de personalități în jurul lor.

 

Descrierile fiecărei personalități sunt generalizate, nu există un tipar anume, cum de altfel nu există două persoane la fel.

Dacă simți că, fiind introvertit sau extrovertit, ești în dezavantaj și ai vrea să schimbi echipa, ei bine studiile arată că fiecare persoană poate controla felul în care este prin exercițiu. Cu toții avem control asupra felului în care suntem și al modului în care gândim.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Cum să scapi de „vânătorii de WIFI”
10 citate ale lui John F. Kennedy ce te vor inspira!
Shares
Share This