Pinterest – o sursă neexploatată de marketing în România

În timp ce aproximativ toate întreprinderile își investesc toate resursele, timpul și banii în Google și Facebook, ignoră una dintre platformele cu o resursă mare de public și potențiali clienți, și anume Pinterest.

Site-ul pe care mulți intră pentru a descoperii rețete și proiecte DIY, este de fapt una dintre cele mai eficiente platforme de marketing la momentul actual. Folosind Pinterest poți ajunge să îți dublezi traficul pe site-ul propriu. Iar lista de email-uri îți va crește considerabil. Mulți utilizatori s-au arătat mulțumiți de eficiența site-ului și l-au recomandat.

Unul dintre utilizatori a mărturisit că înainte să folosească Pinterest avea aproximativ 2.000 de abonați, iar după 12 luni ajunsese la un număr de 40.000 de abonați. După trecerea a 2 ani de când s-a folosit de această aplicație, utilizatorul strânsese deja 200.000 de abonați. Bineînțeles, statisticile s-au realizat în America, dar platforma este eficientă și în România. Există o gamă largă de utilizatori români pe această platformă.

O creștere așa de mare și rapidă, va aduce beneficii afacerii tale, crescând-o mult mai ușor și rapid.

Câștigurile se pot dubla de până la 5 ori, din momentul începerii și până la trecerea a 2 ani de utilizare. Alții pot crește chiar mai rapid. De ce nu ai folosi și tu această aplicație ca armă secretă a ta?

 

Crează-ți un profil care atrage persoanele potrivite.

Când creezi inițial un blog sau o afacere, care este primul lucru pe care majoritatea experților îți spun să o faci? Stabilește care este publicul tău țintă.

 

Contul tău de Pinterest nu este diferit.

Una dintre greșelile comune pe care oamenii le fac pe Pinterest este că nu își adaptează profilul și conținutul la publicul lor țintă. Dacă vrei să ai rezultate mari pe Pinterest, atunci va trebui să îți creezi un cont special, conceput pentru a atrage persoanele potrivite.

 

Sfaturi de marketing pe Pinterest:

Ca un cont să fie cât mai apreciat și căutat, trebuie să cuprindă următoarele lucruri:

Cine ești? Aici trebuie să dai câteva detalii despre ceea ce ai făcut și realizările tale.

Ce oferi? Aici vei exemplifica lucrurile benefice pe care le oferi publicului tău. O rețetă bună sau orice se regăsește în domeniul tău și poate fi benefic publicului.

Nu uita că pe oameni nu îi impresionează ce îți place ție, ci ce le place lor.

Poza de profil trebuie să fie una reprezentativă. Recomand utilizarea unui portret personal, nu al unui scris sau obiect.

În descrierea unui profil, fie el pe blog sau Pinterest, trebuie să subliniezi clar, ce le oferi oamenilor. Ce învață de la tine, care sunt avantajele lor în principiu? Gândește-te la ce ai cauta tu la alte persoane. Îți spun eu, avantaje Toată lumea, mai ales persoanele care doresc să reușească în viață, caută avantaje în orice, iar ce nu are un avantaj de oferit poate să dispară.

După ce ai trecut prin procesul de creare al unui profil ce atrage oamenii, este timpul să te ocupi de acel public. Dat fiind faptul că tu vrei ca abonații tăi să interacționeze cât mai mult cu ceea ce faci tu, va fi necesar să îi indemni la acțiune, oferindu-le un pdf cu informații, cerându-le să se aboneze. Poți să oferi un curs gratuit pe email sau alte multe lucruri.

Acum, să vorbim despre fotografia de profil. În acest caz, îți recomand să mergi afară, în natură și să folosești lumina naturală. Fă-ți o fotografie în care ești vesel. Nu ai nevoie de un echipament fantezist pentru a face acest lucru. Cele mai multe camere de telefon mobil și o lumină bună pot face toată treaba.

În cele din urmă, trebuie să adăugi cuvinte cheie în numele tău de profil. În acest fel, profilul are o probabilitate mai mare de a apărea când cineva caută unul dintre acele cuvinte cheie pe Pinterest sau chiar pe Google.

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
4 tipuri de limbaje ale corpului utile în comunicare
8 pași pentru realizarea unui curs digital profitabil
Shares
Share This