4 lucruri pe care să nu le postezi pe Facebook

Indiferent de faptul că ai setările de securitate pe rețelele sociale puse pe protecție maximă, este dificil să controlezi ce se poate întâmpla cu ele. Nu ai prea mult control asupra a ceea ce fac prietenii tăi cu ele și cu doar câteva like-uri, o postare poate fi văzută de mai multe persoane despre care nu ai nici o informație. Astfel riști ca șeful tău să vadă ceva neplăcut, un viitor asociat sau tot felul de oameni importanți. Astfel, concluzia fiind trasă, există anumite postări care nu ar trebui să apară niciodată pe rețelele sociale. Am să vă explic și de ce.

 

  1. Informații privind siguranța și banii tăi.

Au existat multe cazuri în care, infractorii se foloseau de informațiile de pe rețelele sociale pentru a șantaja. De aceea cea mai mare greșeală pe care ai putea să o faci este să postezi, adresa personală, numărul de telefon, anul nașterii, numele de familie al mamei sau orice informație personală pe care un infractor ar putea să o folosească pentru a-ți lua identitatea. Majoritatea informațiilor postate pe rețelele sociale fac munca unui infractor extrem de simplă. Pozele cu lucrurile de valoare, plus faptul că ai la informații adresa ta, rezultă un posibil jaf. 

 

  1. Informații ce ar putea ajuta la descoperirea parolei.

Poate îți sună puțin ciudat, dar au existat o mulțime de cazuri în care parole de la conturile importante pe care persoanele respective le dețineau să fie sparte cu ajutorul unor detalii de pe rețelele sociale. Este important să nu ai postări de genul: care a fost numele primului tău cățel, unde ai copilărit și toate aceste întrebări standard de recuperare a unei parole.

 

  1. Informații despre locul în care locuiești.

De ce este acest aspect atât de important? Ei bine, nu-ți imagina că am să încep să îți vorbesc despre faptul că o să fii răpit de pe strada sau mai știu eu ce prostii. În nici un caz nu am să duc discuția în direcția aceasta. Problema se pune în felul următor: în momentul în care tu postezi pe rețelele sociale că vei fi plecat de acasă, pentru nu știu ce perioada, iar casa ta va rămâne goală, poți astfel să atragi eventuali hoți. Revenind la subiectele de mai sus, o adresă făcută publică, le va face viața mai ușoară hoților.

 

  1. Postările care conțin o cantitate mare de informații personale.

Indiferent dacă ai descoperit că femeia te înșeală sau ai primit vești teribile, nu distribui asta pe internet. Este ok să postezi despre lucrurile ce te pasionează sau despre ce te apasă. Totuși nu ar trebui să împărtășești absolut tot ce ți se întâmplă cu prietenii de pe internet. Înainte de a posta ceva, gândește-te că partenerii sau șeful tău pot vedea. Nu vrei ca șeful tău să știe că te-ai îmbătat și ți-ai spart capul, de exemplu. Tot felul de lucruri nepotrivite ce ți-ar putea strica imaginea.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Fii productiv, începe de azi!
4 beneficii ale concentrării
Shares
Share This