Cum să scapi de „vânătorii de WIFI”

Cu toţii am văzut acei oameni care intră într-o cafenea, îşi aşează laptopul pe masă, conectează telefonul la WiFi şi priza din apropiere, iar pe masa găseşti peste ceva timp o cafea rece comandată cu câteva ore mai devreme.

Pentru deţinătorul acelei locaţii, este o mare pierdere, deoarece aceştia consumă internet şi curent, fără cheltuiască prea mult. Acest tip de oamenii sunt denumiţi ca fiind vânătorii de WiFi.

O întâmplare recentă, m-a provocat scriu acest articol. Citisem într-o dimineaţă un articol în Straits Times, Singapore. O tânăra studentă a fost rugată părăsească un Starbucks pentru ocupase masă la care stătea mai mult de o ora şi continuă bea din cafeaua ei deja rece, în timp ce continuă folosească WiFi-ul.

Tânăra supărată de situaţie, a postat un mesaj lung pe pagină oficială de Facebook a companiei, spunânduşi oful şi exprimânduşi nemulţumirea. Căutând probabil compasiune de la ceilalţi clienţi şi vrând i se facă dreptate.

Aceasta a reuşit strângă la postarea sa aproape 900 de comentarii, dintre care 800 dintre comentarii erau împotriva ei, oamenii reproşându-i este egoistă şi ar trebui renunţe la acea gândire. Concluzia tuturor comentărilor se rezumă la următoarele: “ De ce nu ne faceţi o favoare, voi, toţi studenţii mergeţi studiaţi într-un loc magic, numit librărie? Aţi auzit de asta? Da, este un loc pentru oamenii care doresc studieze.”

Costa Coffee din Marea Britanie, au implementat o metodă foarte interesantă şi eficientă pentru a scapă de aceşti vânători de internet. În momentul în care comenzi ceva de la ei, abia în acel moment vei primi un cod pentru WiFi.

Lucrul cel mai interesant este , codul expiră după 30 de minute. Dacă doreşti te reconectezi va trebui comanzi din nou.

O strategie alternativă a fost pusă în aplicare de mai multe cafenele independente. Ideea pe care se bazează ele este , nu plăteşti pentru cafea, ci plăteşti pentru timpul petrecut la ei. Cafeaua va fi din partea case, deci aceste locaţii sunt mai mult internet cafe, decât cafenele.

La fel restaurantele, cafenelele trebuie meargă pe aceleaşi principii. Dacă oamenii cheltuiesc bani, atunci sunt bineveniţi să rămână. Dacă nu, este timpul ca aceştia plece mai departe. 

 

privim într-un alt mod acest aspect. Linii aeriene oferă din ce în ce mai mult Wi-Fi gratuit, dar nu cred vreuna dintre ele te va lasă rămâi în scaunul tău odată ce avionul a aterizat doar pentru a putea finaliza proiectul la care lucrezi şi pentru a-ţi trimite mail-urile.

Bineînţeles, dacă doreşti îţi petreci câteva ore într-o cafenea, va trebuii respecţi câteva reguli minore şi de bun simt. Ca să decurgă totul în perfectă armonie atât pentru tine cât şi pentru responsabilii cafenelei trebuie ţi cont de următoarele lucruri.

Încearcă comanzi o băutură sau o gustare o dată la 30 de minute sau aproximativ pe acolo. Dacă mergi singur într-un asemenea local, ar fi de preferat te aşezi la o măsuţă cât mai mică, de preferat un loc pentru o persoană. Nu ocupa o masă pentru patru. Încearcă fii cât mai restrâns, nu din cafeneaua respectivă locul tău personal. Încearcă păstrezi locul cât mai curat şi lasă-l aşa la plecare.

Sunt câteva sfaturi de bază, pe care mulţi dintre voi le pun în aplicare şi sunt conştienti de aceste aspecte. În România, nu sunt locuri atât de exigente în ceea ce priveşte timpul pe care îl petreci la ei. Însă trebuie începem demonstrăm ne putem schimba şi putem evolua într-un mod eficient.

Dacă ai o cafenea, ar fi bine implementezi un astfel de sistem, vei avea doar de câştigat şi astfel îţi vei responsabiliza şi clienţii.

Sursa: Inc.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Patru semne că lucrați pentru managerul nepotrivit!
10 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a-ți începe cariera
Shares
Share This