Instagram – o sursă vitală de marketing

Marketing-ul pe Instagram a explodat în ultima vreme, deoarece în ultimul timp companiile încearcă noi modalități de promovare. Reușind să aducă noi fani din aceste medii online, marile companii vor profita din plin de toate resursele oferite. Dar, indiferent cât de dedicați ar fi cu utilizatorii de pe Instagram, există o schimbare pe care s-ar putea să o treacă cu vederea. Mai ales că această schimbare este contra intuitivă.

 

Potrivit experților companiilor de marketing, ceea ce oferă aceste companii este prea bun, prea profesionist. Sună controversat, dar este cât se poate de adevărat. Quartz si Marc Bain, sunt două mărci de modă, iar statisticile arată că acestea au un rating mai scăzut față de alte mărci, deoarece sunt prea perfecționiști.

 

Mai multe defecte = mai mulți fani

Probabil că vă gândiți la faptul că, dacă prezentați lucruri cu defecte, greșeli sau tot felul de alte lucruri, veți pierde clienți. Da, dacă prezinți constant, erori și greșeli, ai toate șansele. Aici vorbim de altceva. Greșelile intenționate, acele greșeli controlabile, sunt benefice în ziua de azi.

Să vă explic de ce. în ziua de azi, tot mai multă lume continuă să investească cât mai mult posibil în calitate, poze, filmulețe, prezentări, toate să fie fără cusur. Ei bine din păcate, oamenii se plictisesc repede, iar perfecțiunea constantă îi va îndepărta. Când e cald e prea cald, când e frig e prea frig. Cu toții ar trebui să realizați la ce mă refer.

Pentru a recupera atenția publicului, trebuie să te întorci la elementele de bază și să te concentrezi pe partea mai puțin exploatată în ultimul timp, pentru a-ți crește credibilitatea și aprecierea oamenilor pe Instagram. De exemplu, trebuie să îți prezinți și partea naturală. Să fii cât mai autentic, bineînțeles nu înseamnă să faci doar asta. Trebuie să combini autenticitatea cu perfecțiunea și lucrurile bine făcute.

Gândește-te doar la starurile cu milioane de utilizatori, ai observat că la un anumit moment apare o postare în care sunt cât se poate de naturale? Poți prezenta un eveniment important la care participi, iar apoi poți posta o poză cu pisica ta. Sunt pur și simplu câteva exemple, dar sunt cât se poate de eficiente.

Dacă nu te simți confortabil cu un astfel de conținut pe profilul tău, poți folosi cu încredere insta stories. Este o metodă eficientă de a arăta lumii partea ta umană și naturală, iar după puțin timp aceasta va dispărea. Conținutul de pe profilul tău va rămâne mereu cel dorit de tine.

Bineînțeles, Instagram are interesul de a-și promova noua caracteristică, astfel că ar trebui cu siguranță să nu iei acest sfat ca fiind total adevărat fără să îl testezi. Dar această abordare are avantajul de a fi mai ușoară și mai umană, decât să insiști spre perfecțiune.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Vânzări vs. Branding
Ești un geniu neînțeles?
Shares
Share This