3 concepte ce-ți vor uni echipa

În filmul Wonder Woman, o echipă, condusă de luptătoarea eroină, câştigă o bătălie într-un loc numit No Man‘s Land. După ce aceştia au ieşit victorioşi, Steve Trevor, membru al echipei Wonder Woman, o felicită pentru a câştigat lupta. Însă acesta ajunge fie surprins de răspunsul primit: “Nu, noi am făcut asta”. În modul acesta, Wonder Woman şi-a unit echipa şi mai mult.

Acest concept se aplică şi în lumea afacerilor, iar dacă nu foloseşti un astfel de comportament şi principiu, nu vei ajunge departe. Conceptul de echipă, se trage din ideea de trib. Triburile, au propriile reguli. Oamenii sunt conectaţi unul cu celălalt şi fac tot posibilul le fie de ajutor celorlalţi membri. Pentru a formă o echipă, nu ai nevoie decât de două lucruri: un interes comun şi o modalitate de a comunica. Pentru a face o echipă funcţioneze şi aibă rezultate cât mai bune, ai nevoie de mai mult de atât.

 

1.Asigură conectivitatea şi comunicarea.

 

Importanţă comunicării şi a dezvoltării echipei tale, stă la baza succesului afacerii tale. O echipă se bazează în cea mai mare parte pe relaţii, de aceea teambuilding-urile sunt esenţiale pentru echipa ta. Astfel, se pot crea relaţii de prieteniE între membrii echipei, iar gradul de încredere va spori. Indiferent cât de bună ar fi o persoană la ceva anume, nu reuşeşte le facă pe toate, atunci va trebui intervină cineva o ajute. Odată ce echipa ta este unită, nu vei întâmpina probleme de genul: “Nu pot îl ajut”, “Am altceva de făcut”.

 

2.Încurajarea confesiunii.

Un al doilea pas care trebuie făcut pentru a-ţi crea o echipă puternică şi eficientă, este dorinţa de a-i ascults pe ceilalţi şi sfătuirea lor de a face acelaşi lucru. De ce este important acest aspect? În primul rând, când un membru al echipei este supărat sau nemulţumit de ceva, nu îţi va spune ce îl apasă, dacă vede nu te interesează de acest aspect. Astfel, va apărea o distanţă între tine şi membrii echipei tale, continuând cu răcirea relaţiilor dintre membrii echipei.

Imagineazăţi tu i-ai cerut unui membru al echipei facă ceva, iar el a făcut ceea ce i-ai cerut, dar a uitat ceva anume. Tu vei trece cu vederea, iar acest lucru se va întâmplă de alte câteva ori. Într-un final nervos, îi vei reproşa nu e atent şi nu îţi place e neserios.

Nu ar fi fost mai bine oare, îi spui ce te-a deranjat şi continuaţi lucraţi ca o echipa? Astfel de lucruri se pot întâmpla şi între colegi. De aceea este important, de câte ori prinzi ocazia accentuezi acest aspect. Sfătuieşte-i este bine îşi spună unul altuia ce îl deranjează la celălalt, dar într-un mod plăcut, nu cu reproşuri, ci cu explicaţii.

O echipă se formează pentru un scop comun, pentru a obţine sau a crea ceva. Dacă stai bine te gândeşti, o echipă poate fi şi familia  şi grupul online din care faci parte. Face parte din noi, aşa am fost creaţi. Chiar dacă filozofia vieţii spune suntem singuri, noi trăim şi ne dezvoltăm prin intermediul altora. Dacă am fi fost singuri nu am fi avut nici un scop. Pentru că, noi tânjim după atenţie, ajutor, iubire şi toate aceste lucruri ce vin de la sine.

 

3.Toţi membrii echipei sunt lideri

 

Într-o echipă adevărată, fiecare membru este tratat ca un egal. Fie unul dintre membri face tabele, iar celălalt se ocupă de comunicaţii. Nu trebuie existe conceptul de ” nu îl asculta pe x, pentru nu se pricepe”. Din contrădacă refuzi îi asculți pe ceilalți şi crezi le ştii pe toate, te înşeli.

 

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
10 citate ale lui John F. Kennedy ce te vor inspira!
4 aplicații ce te vor ajuta în viața de antreprenor
Shares
Share This