5 dintre avantajele competiției în afaceri

De cele mai multe ori, când avem o problemă în afacerea noastră, ne îndreptăm atenția către concurență. Și nu sunt puțini cei care dau vina pe ea pentru insuccesul lor. Este adevărat, concurența îți aduce pierderi, dacă nu ești pregătit să răspunzi corespunzător pieței.

Ce e cel mai grav, este că aproape nimeni nu vede cât de folositoare este concurența și cât bine ne poate face, asta dacă știm să ne uităm unde trebuie.

Am să vă prezint în continuare 5 dintre avantajele pe care concurența le aduce odată cu ea.

 

Spui că ei mint, bine!

Mulți susțin că de multe ori concurența lor minte. Mulți afaceriști spun minciuni și e o veste fantastică pentru tine. Când încep o afacere ei vor juca un joc scurt, deoarece minciuna are picioare scurte.

Încrederea în afaceri duce la progrese incredibile. Toate campaniile de marketing pe care concurența ta le folosește sunt doar minciuni. În momentul în care campaniile tale de marketing spun adevărul, nu va trebui să faci atât de multe, pe când concurența ta va trebui să o facă continuu.

Făcând abstracție de la concurența ta, clienții vor veni și de la 100 km pentru produsele tale, deoarece inspiri încredere și calitate. Concurența ta se va chinui în zadar, vorba circulă, iar o reclamă negativă costa mult.

 

Există destul spațiu pentru toată lumea.

Acest concept că trebuie să acoperi 100% din piață în primii trei ani, este absurd. Exista loc pe piață pentru toată lumea.

Concentrându-te pe concurența ta 24 din 24, te va face să te simți ciudat. Trebuie să ai o gândire limpede pentru a excelai. Trebuie să fii optimist, axat pe creștere.

Mulți afaceriști nu pot accepta concurența. De fiecare dată când concurența scoate pe piață un produs la fel ca al lor, dar mai ieftin, sunt distruși. Ei cred că afacerile merg prost și că este atât de greu din cauza altor afaceriști ce vor să le fure clienții.

Ceea ce uită ei este că, în ciuda faptului că există o variantă mai ieftină a produsului lor, oamenii încă mai cumpără de la ei. Concurența poate fura doar începutul, dar timpul vă va pune pe primul loc datorită calității și atenției acordată serviciilor voastre.

Strici imaginea afacerii.

De fiecare dată când un afacerist se gândește la afacerea lui într-un mod negativ, vorbește mai mult despre concurență și despre cât de mult rău îi face. În loc să încerce să îmbunătățească serviciile și să devină mai bun. Concurența trebuie analizată, dar nu pentru a te plânge de ce fac ei mai bine, ci pentru a știi ce să îmbunătățești tu.

 

Nu poți câștiga mereu.

Nici o afacere nu câștigă 100% din oportunitățile prezentate. Există această convingere pe care o au unii oameni care afirmă că afacerea lor este unică și că de aceea este normal ca atunci când vor încerca, sa câștige mereu.

Acest lucru este total absurd. Afacerea ta ar putea avea câteva puncte forte, dar există întotdeauna concurență. Sunt unele contracte pe care le vei câștiga și unele contracte pe care nu le vei câștiga. Nu este nevoie să câștigi tot timpul pentru a avea bani și pentru a avea succes.

De asemenea, competiția în felul ei nu permite nimănui să câștige tot timpul. Câteodată pierderea unei competiții este doar începutul. Oportunități există pretutindeni, iar unele eșecuri sunt lecții, am mai spus-o de atâtea ori.

 

Eșecul concurenței trebuie să te inspire.

Când un concurent al tău are un eșec major, ar trebui să te inspire. Ceea ce vreau să spun este că niciodată nu trebuie ca propria ta bază de clienți să aibă de suferit din aceeași cauză ca a concurenței. În loc să judeci concurența pentru greșelile ei, ar trebui să iei aminte și să folosești asta ca sursă de inspirație.

Concurența ta trebuie să facă parte din motivul pentru care exiști. Trebuie să fii atent să nu faci aceleași greșeli pe care ei le fac. Trebuie să faci în așa fel încât să fii o alternativă mai bună pentru clienți. A conduce o afacere plină de oameni inspirați este avantajul celui care nu se teme de concurență, ci învață de la ea.

 

Sursa: Addicted2Succes

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
5 povești de viață ale unor oameni memorabili
Nefericit nu trebuie să existe în vocabularul tău!
Shares
Share This