9 modalități prin care îți poți garanta succesul personal și profesional

succesul personal si profesional

Sunt anumite zile în care pare că succesul nu îți este prieten, nici în plan profesional, nici în plan personal, în nimic, practic. Cu toate acestea, nu trebuie să te dai bătut. Continuă să perseverezi, pentru că numai în acest mod îți poți asigura perspectiva unui viitor satisfăcător și plin de oportunități profesionale.

Nu lăsa starea de spirit să îți influențeze capacitatea de a atrage tot ce e mai benefic din jurul tău. Să nu te miri că toate îți merg prost dacă ești posomorât și îmbufnat toată ziua.

Mai jos, într-o listă creată din propria mea experiență, am pus câteva sfaturi care să îți garanteze, dacă nu succesul, cel puțin să îți îmbunătățească starea.

 

  1. Încearcă pe cât posibil să îți identifici defectele, fie ele profesionale sau personale. Nu te opri doar la partea cu identificatul, ci acordă foarte mult din energia și pasiunea ta pentru a le soluționa. Numai așa poți evolua cu adevărat.

 

  1. Nu porni la drum cu ideea că vei primi din partea celorlalți ceva la schimb dacă îi vei ajuta. S-ar putea să fii rănit când vei vedea că acest lucru de foarte multe ori nu se va întâmpla. Schimbă-ți modul de a gândi și așteaptă-te să primești doar apreciere sau recunoștință pentru faptele tale și nu neapărat o recompensă materială sau financiară. Vei vedea cât de mult se va schimba modul în care vezi lumea din jurul tău.

 

  1. Cu toții avem un trecut, dar unii dintre noi aleg să nu mai trăiască acolo. Trecutul nu îți poate defini valoarea decât dacă trăiești încă marcat de el. Alege să trăiești în prezent dacă dorești ca viitorul tău să nu fie umbrit de trecut și astfel să îți afecteze faptele și rezultele muncii pe care o depui.

 

  1. Eșecul nu ar trebui să existe în vocabularul tău. Gândește-te că e doar un rezultat la care nu te-ai așteptat, din care ai de învățat și care oricând se poate modifica, dacă ai destulă voință.

 

  1. Cu toții ne punem în plan să respectăm anumite decizii despre care considerăm că ne definesc. Gândul că am putea renunța vreodată la ele ne sperie teribil, pentru că vedem acest lucru ca pe o trădare pe care o aducem propriului nostru eu. Să nu te sperie! Încearcă pe cât posibil să ții cont de ele, dar nici nu te afunda în încăpățânare, pentru că acest lucru îți va aduce numai pierderi. Fii flexibil, să nu care cumva să cazi în plasa rigidității!

 

  1. Momentele în care trebuie să iei decizii importante sunt esențiale. De aceea, trebuie să ai o minte clară, care să nu fie distrasă de factorii externi. Nu uita că aceste tipuri de decizii îți modifică întreaga viață. Nu dorești să le regreți, deci dă-le atenția cuvenită!

 

  1. Poate te-ai întrebat de multe ori de ce anumite persoane au un succes nebun, iar altele abia reușesc să prindă o firimitură de noroc. De foarte multe ori succesul nu ține de noroc, e vorba de foarte multă muncă în spate. Iar dacă vine vorba de muncă, în cazul acesta e nevoie și de o tehnică specială. Asta ar însemna să faci lucrurile diferit față de ceilalți, să ai curajul să ieși în față cu ceva nou, să nu rămâi fixat pe modelele vechi, care te trag în jos și nu te lasă să evoluezi armonios.

 

  1. Pentru a-ți crea o afacere de succes, trebuie ca mai întâi să iubești ceea ce ai de gând să creezi. Această putere specială îți va influența toată viața de acum încolo, dar și afacerile. Vei vedea că dacă iubești ceea ce faci, vei transmite o parte din energia ta pozitivă și celor cu care lucrezi sau pentru care lucrezi și vei schimba cu adevărat ceva în bine.

 

  1. Să nu îți fie teamă să faci greșeli, pentru că tocmai din greșeli vei învăța cel mai mult, îți vei dezvolta strategii și vei vedea cât de mult valorează de fapt o idee bună, la momentul potrivit. Chiar dacă la un moment dat ți se va părea că nu faci niciun progres, în timp ți se va demonstra contrariul. Față de cel care spune că toate lucrurile sunt în van și nu mai este nevoie să încerci, pentru că oricum e degeaba, tu vei fi cu mulți pași înainte. Pași care te vor conduce pe drumuri necunoscute și pline de provocări, din care vei avea numai de câștigat.

 

Să fii curajos e mai mult decât o calitate, e o adevărată cale pe care alegi sau nu să pășești în viață. Numai cei cu adevărat curajoși și deschiși spre nou vor avea parte de ce e mai bun în viață, pentru că, în primul rând vor arăta că sunt dispuși să primească succesul în viața lor.

Sper că v-am fost de folos cu aceste mici sfaturi și v-am dat de gândit în legătură cu ce aveți de făcut ca să vă creați un viitor al tuturor posibilităților, din care nu veți avea nimic de pierdut, ci doar de învățat.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Cum să scapi de „vânătorii de WIFI”
Ești un geniu neînțeles?
Shares
Share This