Eşti o persoană mai interesantă decât marea majoritate? Definiţia în 5 întrebări

Ești o persoană interesantă? Află de aici!

Să fii o persoană interesantă, care atrage atenţia, nu este un lucru uşor de realizat în lumea în care tehnologia este atât de avansată, în lumea 4G, când fenomenul de atenţie este diminuat considerabil. Să fii interesant este de dorit, în mod cert. Poţi să inspiri, să fii un punct de reper, poţi atrage pe alţii.  Un om interesant poate fi un lider de opinie, poate revoluţiona şi poate crea ceva chiar de la punctul zero, stârnind un nou fenomen.

Ce face ca o persoană să fie considerată interesantă este o temă cu tente subiective. Cu toate acestea, iată 5 calităţi determinante ce le consider universal valabile, care pot captiva şi atrage interes. Dacă eşti dispus să investeşti timp şi efort în asta, ai şanse să le înveţi şi să ţi le asumi.

  1. Eşti o persoană cu o capacitate impresionantă în a povesti?

Să ştii să spui lucrurile într-o manieră în care generezi empatie, umor reprezintă o calitate puternică pe care o persoană interesantă o are. De asemenea, ar fi indicat ca antreprenorii să posede această calitate. Carmine Gallo, autorul cărţii „The Storyteller’s Secret: From TED Speakers to Business Legends, Why Some Ideas Catch On and Others Don’t.” spune că aceste două concepte merg perfect îmbinate.

Să fii interesat de poveşti despre parvenire este în ADN-ul nostru, spune Gallo. Există şi un suport din partea ştiinţei din acest punct de vedere. Acesta abordează în cartea menţionată aspectul explicat ştiinţific legat de faptul că a auzi despre poveştile cu final fericit, ce au pornit de la lupta cu greutăţile în a reuşi, au un efect neaşteptat: creierul eliberează mai multă dopamină şi oxitocină, responsabile cu partea de relaţionare. Desigur, trebuie să existe şi partea de reuşită la final – asta punctează Gallo în mod special.

Când mă gândesc la modul atrăgător de a povesti, îmi vine automat în minte Howard Schultz, CEO la Starbucks. Acesta a relatat de fiecare dată când a avut ocazia despre povestea sa de viaţă, traiectoria de la Brooklyn şi până la viaţa de multimilionar. Mai mult decât atât, de fiecare dată când vorbeşte despre iniţiativele companiei – precum beneficiile complexe ale celor care lucrează part-time sau cum îi ajută pe angajaţi să îşi plătească studiile – revine la povestea sa despre cum s-a străduit în viaţă.

Ca să preiau ce spune Gallo, asta îl face să fie o persoană mult mai interesantă, decât ar povesti despre cum au crescut preţurile la cafele.

  1. Eşti un ascultător activ? Ești o persoană interesantă!

Găseşte un bun ascultător şi vei găsi pe cineva care are calitatea de a te face să te simţi ca şi când ai fi cea mai fascinantă persoană din lume. Astfel de oameni sunt rari, tocmai de aceea sunt şi interesanţi.

Studiile arată că petrecem până la 80% din orele active comunicând şi 55% din acest timp este pentru a asculta. Dar ştiai că adulţii nu se prea pricep la asta? Ne amintim în medie 25% din ceea ce auzim.

Să fii un ascultător activ înseamnă să fii prezent total (lasă telefonul la o parte), demonstrând abilităţi în acest sens şi se corelează cu întrebările pe care le adresezi pentru claritatea informaţiei şi pentru punctele de interes ulterioare.

Mark Zuckerberg are o reputaţie puternică în acest sens, fiind cunoscut ca un bun ascultător. Întreabă-te acum dacă îl consideri o persoană interesantă!

  1. Eşti expresiv?

Persoanele care sunt expresive au mai multe şanse să atragă entuziasmul publicului, curiozitate şi bucurie, precum şi empatie. Prin voce, alegerea cuvintelor şi limbajul corpului pot face asta. Ba mai mult, cei care exprimă sentimente au tendinţa să captiveze prin ceea ce spun.

Richard Branson îmi vine în minte; are un fler deosebit în comunicare, indiferent dacă este vorba de interviuri sau de cartea sa – este autorul biografiei sale „Finding My Virginity: The New Autobiography.” Bronson este de asemenea un comunicator efuziv pe toate conturile sale de pe reţelele sociale – de la răspunsurile în ceea ce priveşte uraganul Irma spre exemplu, a ajuns la un topic despre milionarii cu care ţi-ai dori să serveşti o bere.

Tot el povesteşte despre ce probleme de învăţare avea în copilărie, despre mama sa şi iubirea pe care i-o poartă sau cum a plâns efectiv când a vândut Virgin Records în 1992. Este emoţional, împărtăşeşte asta şi asta aduce apreciere.

  1. Trăieşti o viaţă excepţională care generează intrigă?

Nu trebuie să ai viaţa lui James Bond pentru a fi interesant. Cel mai bun mod pentru a începe o viaţă interesantă este să cauţi oameni care deja fac lucruri extraordinare şi fascinante. Permite-le să aibă o notă de influenţă şi să te inspire. Potrivit unui studiu realizat pe 1000 de persoane de-a lungul a 80 de ani, oamenii cu care te asociezi au o putere mare de influenţă în modul în care te dezvolţi.

Elon Musk, CEO la Tesla şi SpaceX, poate fi numit cu adevărat o persoană care duce o viaţă interesantă. Abilitățile de a trăi pe picior mare şi de a atrage oamenii au început să se formeze datorită familiei. Provine dintr-un trib; bunicii lor au fost adevăraţi aventurieri ai zborurilor în căutarea ţinutului pierdut din Kalahari, o civilizaţie mitică. Mama sa, Maye Musk, obişnuia să îşi însoţească părinţii în aventurile de pilotaj, a devenit nutriţionist, antreprenor şi model. Rudele lui sunt aventurieri: sora lui este producător de film, fratele un antreprenor şi un pionier în industria alimentelor.

  1. Îţi place să împărtăşeşti cunoştinţele?

O persoană interesantă are plăcerea de a împărtăşi ceea ce ştie sau ce a învăţat de la alţii. Asta o spune şi Travis Bradberry, coautor al cărţii „Emoţional Intelligence 2.0.” Chiar succesul TED Talks este bazat pe interesul nemărginit al oamenilor de a cunoaşte lucruri noi din surse interesante şi diverse.

În lumea de business Sheryl Sandberg este cunoscută pentru modul straniu de a învăţa lecţii de viaţă puternice prin prisma experienţelor personale împărtăşite. Sheryl îşi împărtăşeşte cunoştinţele prin video-uri, postări şi discursuri. O mare calitate a ei este modul în care face corelarea cu un aspect personal şi vulnerabil, spre exemplu despre insecurităţile sale ca femeie într-o poziţie de lider.

Tot ea a fost cea care a ţinut un discurs memorabil în 2016, la Universitatea din California. A atras atenţia şi admiraţia publicului, dar a şi devenit un punct de referinţă pentru toţi cei care îşi caută un drum şi se străduiesc în asta.

Rezultate – ești sau nu o persoană interesantă?

Dacă ai parcurs aceste puncte deja ţi-ai dat seama în ce poziţie te afli. Cu siguranţă că dorinţa este aceea de a deveni o persoană interesantă care atrage în mod natural atenţia celor din jur. Pentru asta ai nevoie de ceva calităţi, de a fi un bun ascultător sau de a fi expresiv în ceea ce transmiţi. Ai timp să te dezvolţi în acest sens, dacă eşti conştient de această nevoie şi vei începe chiar acum. Totul constă în practică şi aplicare. Te pot ajuta, te pot sfătui, pe baza experienţelor mele personale.

Dă un share, să afle şi prietenii tăi ce interese ai!

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
6 moduri prin care milionarii reușesc
Calitățile riscului și secretele lui
Shares
Share This