4 modalități prin care miliardarii consumă informația

informația

De cele mai multe ori ceea ce îi diferențiază cu adevărat pe săraci de bogați este cantitatea de informații acumulată în timp. Bineînțeles, informația trebuie să fie interpretată corect și eficient. Banii ajung să fie de cele mai multe ori o consecință a acestui fapt.

În prezent, când informația se găsește pe aproape oriunde, nu mai există nicio scuză validă care să îți poată explica lipsa acută de documentare. Cu toate acestea, trebuie avută mare grijă și cu acest aflux prea mare de date, pentru că nu se știe cu adevărat cât de veridice sunt acestea. Spiritul critic trebuie să fie prezent cu tine de fiecare dată când citești sau auzi ceva. Chiar și când citești un ambalaj de produs trebuie să fii atent la toate detaliile și aluziile pe care le poate oferi o bucată de hârtie cu maximum 300 de cuvinte pe ea.

Unul dintre cei mai cunoscuți investitori, parteneri și consilieri pe domeniul afacerilor, Tai Lopez pune mare accent pe importanța lecturii. O vede ca pe una dintre principalele surse ale succesului în afaceri. Și nu pot decât să îi dau dreptate. El însuși se bucură de o recunoaștere mondială care cu greu poate fi egalată de cineva din domeniul său.

Printre lucrurile sugerate de-a lungul timpului de acesta se numără și patru sfaturi care au legătură directă cu cititul ca ocupație zilnică, de o importanță vitală.

  1. Cantitate condensată, mai exact calitate

Cu cât citești mai mult și acumulezi mai multe informații, cu atât e mai bine. De cele mai multe ori însă, 300 de pagini citite dintr-o carte de duzină nu vor echivala nici măcar cu 10 pagini scrise de un autor recunoscut. De aceea, înainte de a te apuca să citești  pe nerăsuflate sute de pagini dintr-o carte și să rămâi la fel de gol ca înainte, cel mai bine ar fi să îți alegi o carte fundamentală, care, citită cu multă atenție, să îți schimbe perspectiva asupra vieții. Celelalte tipuri de cărți poți deja să le scoți de pe lista lecturilor trecute, nu îți vor face nicio cinste când le vei menționa unui om de cultură sau unui antreprenor cu experiență.

  1. Trei e număr cu noroc

Acum că știi cum funcționează importanța cantității condensate, vei vedea că dacă dorești să ai succes în afaceri va trebui să lecturezi neapărat trei tipuri mari de cărți: vechi, specializate pe domeniul de activitate, biografii (inclusiv autobiografii). În așa fel îți vei eficientiza întreaga activitate. Te vei conecta cu spiritul clasicilor, care au un stil de scriere mai sofisticat decât al majorității autorilor din prezent. Cărțile citite pe domeniul tău de interes te vor ajuta în lupta cu concurența și îți vor da idei noi de afaceri, precum și o viziune de ansamblu în ceea ce privește modul în care funcționează afacerile. Din biografii vei putea învăța ce i-a făcut cu adevărat speciali pe acei oameni măreți, care parcă au fost puși pe cele mai înalte piedestaluri ale gloriei.

  1. Zile împărțite în mod eficient

Dacă în paragraful anterior am adus vorba despre trei tipuri de cărți fundamentale, în acest nou alineat voi vorbi despre cât de important e să îți împarți ziua în, cred că ai ghicit, trei componente distincte, dedicate unei activăți prestabilite.

Prima parte a zilei o vei dedica consumului de informație. Încearcă să acumulezi cât mai multă cu putință.

În cea de a doua treime străduiește-te pe cât posibil să analizezi corect informația și să înțelegi cu ce ți-ar putea fi de folos, dacă se poate aplica în viața ta personală și profesională. Pe cât posibil găsește analogii care să te ajute să înțelegi mai bine ce ai acumulat și astfel să reții mai bine detaliile.

  1. Nu fi zgârcit în ceea ce privește informația și sursele de unde o obții

O cantitate mai mare de bani investită în noile apariții editoriale, în cărți scrise de specialiști cu o reputație bună și autori câștigători de numeroase premii nu înseamnă o pierdere de bani, ci o investiție pe termen lung, care aduce cu sine cunoștințe care niciodată nu își vor pierde din valoare. Indiferent de ce am spune, cunoașterea nu e un trend care să devină urât peste noapte sau un moft, e tocmai baza evoluției întregii omeniri. Gândește-te că noi am ajuns aici, în acest punct de avansare tehnologică și culturală datorită marilor minți ale omenirii, care și-au dedicat întreaga viață cercetării, fie într-un laborator, fie într-o bibliotecă.

Nu vei deveni bogat peste noapte dacă începi să citești cărți, dar ușor ușor îți vei croi calea spre succes. Gândește-te la fiecare carte ca la  o mică revoluție în viața ta, care va conduce în cele din urmă la o relație mai bună cu propria ta persoană și, implicit, cu ceilalți din jurul tău. Numai în așa fel vei putea ajunge la desăvârșirea personală și la succes.

Dacă dorești să ai succes, încearcă pe cât posibil să nu lași această idee să te obsedeze. Fă ceea ce știi mai bine, lucrează pentru propriul vis și pune osul la muncă, cum îi place românului să zică.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Partea I: La un pas după eșec se află succesul
Ai un magazin online? Învață cum ar trebui să faci publicitate online
Shares
Share This