Cum îți poți îmbunătăți strategia SEO fără să apelezi la cuvinte cheie generice

SEO

De cele mai multe ori se pune semnul de egalitate când vine vorba de SEO și utilizarea cuvintelor cheie. Practic, ideea de SEO nu poate să existe fără a vorbi în același timp și despre existența acestora. Căutarea cuvintelor cheie ideale reprezintă marea vânătoare pentru cei care s-au specializat pe acest domeniu, dar nu reprezintă totuși scopul final.

Relevanță, cât mai multă

Într-adevăr, acestea sunt vitale pentru desfășurarea unei campanii eficiente, care să aducă cu adevărat rezultatele mult visate. De cele mai multe ori însă, când te afli la început de drum și dorești să îți rezervi un loc stabil pe prima pagină a rezultatelor afișate de Google, strategia aceasta nu pare la fel de viabilă.

Să dau un exemplu care să clarifice misterul cuvintelor cheie generice. Dorești să vinzi pantofi de damă. Din păcate, vezi că firmele mari deja au „capturat” marile cuvinte cheie bănoase, cel mai des căutate, precum „pantofi dama”, „pantofi dama cu toc”. Tu în acel moment te vei simți profund descurajat și te vei întreba dacă ai cu adevărat vreo șansă. Bineînțeles, doar că trebuie să adopți o strategie care să se bazeze și pe utilizarea unor alte tipuri de cuvinte cheie, și anume cele de tip long-tail.

Nu numai că vei apela la metoda clasică, dar în același timp îți vei crea și o nișă pe care să ajungi să o monopolizezi destul de rapid.

Să spunem că de exemplu vinzi un anumit tip de pantofi de damă, care au talpa verde și au ca detaliu ornamental o pană de păun pictată manual. Pot exista mulți clienți care să fie interesați de acest tip unic de încălțăminte.

Iar tu trebuie să profiți de această oportunitate pe cât mai mult posibil. Concretizează acest lucru prin cuvintele cheie de tip long-tail. Cu ușurință vei putea crea o expresie relevantă, de tipul: „pantofi dama cu pana de paun” sau „pantofi dama pictati manual”, iar variantele pot continua.

Acest lucru va ajuta în mod automat la creșterea relevanței tale în mediul virtual. Se va putea observa din start, după modul în care îți construiești prezența online, că aduci ceva diferit și nou pe piață. Te vei bucura de un avantaj care cu greu va putea fi trecut cu vederea. Vei spulbera concurența care va dori să se impună pe nișa ta.

Dacă mai ești și sigur că pantofii tăi sunt de o calitate ireproșabilă și de o estetică demnă de cei creați de un designer, ai încă un set de avantaje care te vor ajuta în misiunea de dominare a pieței.

Nu uita în totalitate de marii jucători. Încearcă să le observi comportamentul. Învață de la cei mai buni. Vei vedea că ușor ușor vei ajunge să le fii egal, dacă nu, chiar un adversar de temut.

Înarmează-te cu răbdare. Procesul SEO durează!

De cele mai multe ori aceste tipuri de strategii necesită o investiție considerabilă de timp, mai ales dacă dorești ca rezultatele căutării organice să te plaseze pe prima poziție. Și nici chiar așa nu ai siguranța acestui fapt, pentru că de ceva timp Google afișează rezultatele și în funcție de căutările și interesele utilizatorilor manifestate de-a lungul unui interval de timp. RankBrain personalizează de multe ori conținutul returnat la căutarea pe Google, făcându-l extrem de intuitiv.

Nu te îngrijora dacă încă nu te vezi cap de afiș. Ca să vezi dacă trăiești sau nu cu această impresie, poți oricând apela la instrumentul Google Search Console. Vei putea să afli cu exactitate ce cuvinte cheie au folosit cei care ți-au găsit site-ul în rezultatele Google. În acest fel îți vei face o idee de ansamblu și vei vedea și cât de bine văzut ești pe Internet, pentru a-ți dezvolta noi strategii creative.

Fii atent la orice detaliu privind creșterea organică

Ar fi ireal să te aștepți ca site-ul tău să aibă un boom de vizitatori după exact o lună de la implementarea strategiei tale de SEO. Totuși, vei vedea că vor surveni câteva modificări în modul în care este văzut și receptat de audiență.

Schimbările majore pot să apară după câteva luni, chiar și după un an.

Verifică dacă site-ul tău continuă să fie vizitat într-un  număr mai mare, iar în același timp pune preț și pe vizitatorii noi, care se pot transforma oricând în clienții tăi fideli. Cu ajutorul  Google Analytics vei putea să obervi și să analizezi acest fenomen, să vezi cum decurg lucrurile în cazul tău.

Rezultate concrete

Ce contează dacă adversarul tău este cu o poziție mai sus decât tine? Acest lucru nu îi garantează din start dominația în vânzările de produse. Continuă să perseverezi și vei vedea că ușor ușor îți vei crea o reputație care cu greu va putea fi egalată în mediul virtual. În plus, dacă deja ai început să faci progrese pe vânzări, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

În loc de concluzie, aș spune că orice tip de strategie suplimentară, ieșită din tipare poate să dea rezultate neașteptate. Bazează-te în același timp și pe metodele vechi, care deja au fost testate cu mult înainte.

Abordează în același timp și variante mai puțin exploatate, cum ar fi cuvintele cheie nișate. Sunt multe variante, nu trebuie să îți fie frică să experimentezi. În SEO nu există pierderi, ci doar rezultate care au returnat mai puțini vizitatori decât s-a așteptat în mod inițial.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3 greșeli de evitat în marketingul digital
Programe de finanțare pentru startup-uri din Bruxelles
Shares
Share This