Cum să îţi construieşti lista de emailuri de un milion de persoane – totul într-un an

newsletter

Nu trebuie să consideri construirea unei liste de 1 milion de abonati la newsletter ca un punct greu de atins sau chiar imposibil. De fapt, este un proces accesibil, repetabil. Iată cum.

La începuturile mele ca şi antreprenor, în căutarea de a atrage interesul celorlalţi, fără să investesc foarte mult, m-am confruntat cu aceeaşi grea realizare la care aspiră antreprenorii: “Am făcut acest produs extraordinar, acum ce urmează?”

Cu puţine excepţii, realitatea este că un produs foarte bun nu aduce cu sine şi audienţă. Această realitate este şi mai pronunţată la începutul unui business, când a avea un punct de plecare poate fi un aspect descurajant.

Mary Meeker’s 3C’s – cei 3 C spun că ar trebui să foloseşti conţinut pentru ca mai apoi să încurajezi comunitatea şi să stimulezi comerţul. Sunt de acord cu a realiza conţinut calitativ prin newsletter. Dar cum aveam să creez audienţă în rândul cititorilor?

Analizând contextul în care mă aflam, am realizat că sunt multiple alte branduri cu aceeaşi audienţă, cu aceleaşi repere. Dar, cel mai important, nu aveau produse lipsite de competitivitate. Asta însemna că puteam face un troc cu eforturile promoţionale, fără teamă că expun clienţii la competiţie. Adică aveam să lucrez cu numeroase branduri celebre.

Anumite tactici de marketing ce în trecut erau considerate de proastă calitate au fost îmbunătăţite semnificativ. Astfel, au devenit date importante despre audienţă şi au determinat cum se alinia asta cu publicul de interes. Asta m-a ajutat să adun zeci de mii (mai apoi sute de mii) de subscriberi la newsletter, pe lună. În misiunea de creare a strategiei, am descoperit o serie de elemente importante şi utile, cele pe care de altfel ţi le voi expune mai jos.

  1. Stimularea participării prin recompense, recunoaştere şi gamificare

Fiecare dintre noi răspunde la un diferit tip de motivare psihologică. Unii caută valoarea economică, alţii au o pură plăcere a câştigului, altora le place recunoaşterea publică.

Când vine vorba de a găsi diverşi factori de motivare pentru ca publicul să fie încurajat să participe, nimeni nu a recunoscut procesul mai bine ca theSkimm. TheSkimm creează statusuri, sisteme de recompensă (poţi primi o combinaţie de bani şi premii pentru share-uri), recunoaştere şi gamificare (un grafic serveşte în acest caz ca un mod simplu şi distractiv pentru a urmări succesul şi progresul). Fiecare dintre aceste exemple pot fi încorporate ca tactici în newsletter pentru a genera în mod semnificativ mai mult impact decât dacă sunt luate separat, individual.

  1. Concursuri şi premii

Multe branduri folosesc casete luminoase pe site, oferind un cadou celor care se înscriu la newsletter. Aceasta este o tactică care converteşte un procent modest al vizitatorilor existenţi în cititori fideli.

Cheia aici este despre cum să selectezi parametrii pentru a desfăşura concursurile. Scala potenţială aici este semnificativă, având în vedere că un singur premiu poate atrage zeci de mii de participanţi. Riscul totuşi este că, dacă nu eşti disciplinat în alegerea partenerilor la diferite campanii, atunci numărul de email-uri va fi unul mic. Dintre toate metodele, această tactică a adus cea mai mare creştere, însă în acelaşi timp a presupus cea mai atentă monitorizare şi management.

  1. Schimb de conţinut

Un newsletter care promovează doar conţinutul tău va asigura celor interesaţi un mediu atractiv care să îi menţină fideli. Totuși, nu va aduce expunere acelui public nou. Aşadar, folosesc 6 variante de conţinut la newsletter – sumarul esenţial al articolelor ce apar pe site. Prin rotaţie, folosind această tactică cu un publisher a cărui audienţă a fost bună, fac barter pe audienţă şi cresc lista de email. În acelaşi timp, descreşte cererea de content a echipei interne, ceea ce le permite să se concentreze pe un conţinut mai redus însă de bună calitate.

  1. Buletinul de ştiri încrucişat

Oamenii care se abonează la newsletter au mai multe şanse de a face acelaşi lucru şi la alte newslettere, chiar dacă acelea nu vor fi tocmai de interes. Aceasta poate fi o tactică eficientă. Când Finimize a construit al său newsletter ce avea ca scop să înveţe lumea să înţeleagă aspectele financiare în 3 minute, a lucrat cu audienţe similare, CB Insights ca exemplu. Şi-au menţionat unul altuia newsletter-ul.

O astfel de strategie utilizată poate ajuta la creştere, deşi adevărata putere a sa nu este atinsă decât când se utilizează împreună cu cea ce vizează o audiență asemănătoare. Eu am început cu o listă de email-uri achiziţionată prin intermediul business-ului de e-commerce, înainte de a porni cu newsletter-ul.

Apoi am construit anumite caracteristici pentru a stimula share-urile. Apoi am făcut schimb de conţinut cu alte branduri pentru a ne face cunoscuţi şi a crea o bază de date. Am reuşit să oferim oportunităţi de promovare cu multe alte mărci din întreaga industrie. De-a lungul cursei, în primul an după lansarea newsletter-ului, am avut parteneriate cu 200 de companii diferite şi am ajuns la un milion de subscriberi.

S-ar putea ca toate modalităţile de creare a unor legături de business să ţi se pară descurajante. Există numeroase platforme care se ocupă cu facilitarea procesului de conectare. Linkedin, Levo, DojoMojo pot ajuta la partea de construire a relaţiilor de afaceri. Chiar şi în absenţa folosirii unei soluţii soft, există de fiecare dată relaţii preexistente de care poţi profita.

Mai sunt câteva modalităţi cu costuri reduse pentru a clădi un brand, care să stabilească poziţia unui lider şi să dobândească clienţi. Nu ţine numai de a crea o legătură directă prin newsletter. Să creezi această listă nu este o imposibilitate, ci mai degrabă o misiune uşor de îndeplinit. Poţi implementa această strategie în afacerea ta, începând chiar imediat.

Dă un share, să afle toată lumea!

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
Ai nevoie de idei de afaceri diferite? Uite aici 6
Bill Gates
Cele 10 secrete ale lui Bill Gates pe care l-au făcut milionar
Shares
Share This