7 obiceiuri proaste ale generației milenare de care trebuie să scapi

obiceiuri proaste

Mai lasă deoparte laptopul din când în când. Renunță la tabletă în timpul întâlnirilor. Și evită pe cât posibil să îți verifici smartphone-ul în timpul conversațiilor. De aceste obiceiuri proaste și alte câteva va trebui să scapi cât de curând.

Generația tânără a acestui mileniu (eng. „millennials”) primește adesea critici și chiar dispreț de la generațiile mai în vârstă. Noi, acești millenials (da, fac parte și eu dintre ei), suntem văzuți adesea ca egoiști, exigenți și dependenți de tehnologie.

Sunt aceste stereotipuri adevărate? Cu siguranță nu pentru toate persoanele din această categorie. Există totuși câteva tendințe și obiceiuri care sunt asociate preponderent generației milenare. Sunt atât aspecte pozitive, cât și negative.

Voi insista în acest articol pe elementele negative. Las la o parte faptul că nu poți categorisi o întreagă generație în baza unui comportament și a unor trăsături găsite la unele persoane. Mă voi concentra în special la acele obiceiuri proaste la locul de muncă pe care oricare dintre noi ar trebui să le elimine.

Cu siguranță vei face o impresie mult mai bună la noul loc de muncă dacă vei renunța la următoarele obiceiuri proaste. Regula se aplică și dacă ești deja angajat de ceva timp.

1. Dai un ordin în loc să faci o cerere

Trebuie să recunoaștem: ne-am format un obicei din a da ordine și din a face solicitări și remarci destul de rigide la locul de muncă. La un anumit nivel poate fi un lucru bun. Prea multor angajați le este frică să își exprime opiniile. Deseori ei preferă să plece capul decât să conteste verbal anumite lucruri.

Cu toate acestea, în momentul în care îți exprimi părerea, ar trebui să faci o cerere și nu să transmiți un ordin. Dacă vei solicita angajatorului să îți arate mai mult respect în loc să enunți practic ceva rigid în acest sens, vei avea de câștigat. Cu timpul, cu cât vei căpăta mai multă experiență, vei putea da mai multe ordine. Pentru început, limitează-te totuși la cereri.

2. Arăți prea multă încredere de sine – elimină asta din lista de obiceiuri proaste

Nu spune nimeni că încrederea în propriile forțe e un lucru rău. Totuși, îți poate strica cu totul reputația dacă va fi percepută ca și aroganță. Adesea tindem să ne supraestimăm abilitățile și cunoștințele la locul de muncă. Asta poate deveni destul de iritant pentru generațiile mai vechi, cu mai multă experiență în spate.

Ca nou angajat, trebuie să recunoști că superiorii tăi sunt în domeniu de ceva mai multă vreme. Nu trebuie să îți fie frică să îți exprimi încrederea în tine, atât timp cât ții acest lucru sub control. Poate fi chiar indicat să fii mai umil în unele cazuri, decât să te lauzi cu abilitățile tale extraordinare doar pentru a-i dezamăgi mai apoi pe ceilalți. La fel ca și la punctul anterior legat de ordinele pe care le vei da cu timpul, încrederea în propria persoană se va îmbunătăți odată cu realizările obținute, care vor vorbi de la sine.

3. Te bazezi doar pe anumite forme de comunicare

Majoritatea celor din generația milenară preferă formele de comunicare în scris celor verbale. Se simt mult mai confortabil să trimită un SMS sau un email, pentru că s-au obișnuit cu aceste formate. În plus, aceste forme de comunicare îți oferă și mai mult timp pentru a-ți aranja mesajul și gândurile exact în forma dorită (ca să nu mai menționez de ideea „ce e scris e sfânt”).

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că nu oricine preferă să comunice exclusiv în această manieră. Uneori e mult mai bine să contactezi telefonic o persoană, decât să îi trimiți un email. Dezvoltă-ți flexibilitatea în ceea ce privește mijloacele de comunicare și elimină această practică din lista de obiceiuri proaste.

4. Vorbești mai mult decât asculți

Acesta e un obicei prost pentru oricare dintre generații, nu se referă doar la cea milenară. Datorită faptului că reprezentanții generației milenare sunt priviți ca egocentriști și prea încrezător, faptul că vorbesc prea mult ar putea fi interpretat ca o exagerare a acestor „calități”. Nici nu mai are vreo relevanță ideea că acesta poate fi doar un rezultat al unei personalități extrovertite.

Ar trebui, prin urmare, să faci un efort conștient, să vorbești mai puțin și să asculți mai mult. Asta în special când ești în compania unor persoane cu mai multă experiență sau mai multă autoritate decât tine. Așa vei ajunge să faci o impresie mai bună și automat vei avea mai multe de învățat aplicând această strategie.

5. Presupui că o anumită acțiune sau un anumit comportament e perfect în regulă și acceptat de ceilalți

În zilele noastre, mediul de lucru din birou devine din ce în ce mai relaxat. Programul zilnic e tot mai flexibil, eticheta la locul de muncă e mai permisivă și codul vestimentar tinde mai mult spre casual decât spre ținute office. Aceste trend-uri sunt amplificate de complexitatea tehnologiei și renunțarea treptată la practicile de business de modă veche.

Cu toate acestea, nu trebuie să te comporți ca și cum ai avea libertatea deplină de a te prezenta la birou la orice oră, îmbrăcat după cum ai chef.

Dacă vei face asta, vei da naștere la noi prejudecăți. Vei fi privit ca o persoană mult prea încrezătoare (chiar arogantă). Un asemenea comportament poate fi considerat și o lipsă de respect față de ceilalți colegi.

Acesta a fost doar un exemplu. Ideea e că nu trebuie să presupui că anumite acțiuni sau comportamente vor fi acceptate fără probleme de ceilalți. Mai bine întrebi dacă un anume lucru e ok, înainte să îl pui în practică.

6. Renunță la multitasking

Cei din generația milenară au crescut cu tehnologii care le-au oferit informația aproape instantaneu. Lucrează într-un ritm alert, gândesc la fel de alert și asta îi face foarte productivi și ingenioși. Din nefericire, această agitație continuă ne atrage și în capcana multitasking-ului, în încercarea de a rezolva cât mai multe lucruri simultan și cât mai repede posibil.

Tot mai mulți încep însă să conștientizeze un fapt: multitasking-ul este departe de a fi eficient. Angajându-te în multitasking îți vei pierde din productivitate pe sectoare multiple. Practic, performanțele tale vor scădea la toate proiectele pe care le-ai început.

7. Stai tot timpul conectat

Din nou, mulțumită faptului că „ne-am trezit” conectați la tehnologie și diverse dispozitive, tindem să depindem mult mai mult de ele comparativ cu generațiile mai în vârstă.

Există percepția că suntem realmente dependenți de tehnologie. Așadar, dacă ești tânăr și vrei să elimini acest lucru din lista de obiceiuri proaste, încearcă să nu mai stai conectat tot timpul.

Lasă laptopul deoparte din când în când. Ai o întâlnire importantă? Renunță la tabletă în timpul discuțiilor. Și, cel mai important, nu-ți verifica smartphone-ul în timp ce ai o conversație cu cineva.

Adevărul este că această generație se deosebește de altele. Asta nu înseamnă că respectivele persoane nu sunt angajați buni sau oameni de valoare – înseamnă doar că muncesc într-un mod diferit.

Conștientizează toate aceste diferențe și încearcă să renunți la lista de obiceiuri proaste de mai sus. În acest fel, vei contribui la crearea unui climat mai plăcut la locul de muncă, te vei adapta mai bine job-ului ales și vei face o mai bună impresie superiorilor.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
1. 5 motive pentru care trebuie să faci reclamă pe Facebook
Cum să scapi de „vânătorii de WIFI”
Shares
Share This