Cum să fii antreprenor în 2030

antreprenor in 2030

Tehnologia va continua, desigur, să evolueze. În aceeași măsură va evolua însă mentalitatea antreprenorilor, dar și a clienților. Nu e nici un secret că lucrurile se schimbă și vor continua să se schimbe – să vedem câteva predicții legate de viața de antreprenor în 2030.

Invențiile și inovațiile, atât în tehnologie, cât și în mentalitatea și psihologia antreprenorială, vor continua să apară. În ce direcție vor evolua lucrurile?

Se va diminua obsesia legată de social media

Antreprenorii zilelor noastre au crescut ori s-au acomodat treptat cu beneficiile și potențialele neajunsuri ale social media. Am ajuns să acordăm o atenție deosebită imaginii pe care ne-o creăm în mediul online prin conturile de pe diverse rețele de socializare. Acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat.

Se pare că grija legată de modul în care ne prezentăm în mediul online a început deja să se diminueze.

Un studiu realizat pe un grup de 1000 persoane cu vârsta cuprinsă între 20-25 de ani a dezvăluit câteva lucruri interesante (vezi studiul aici). Majoritatea participanților la studiu au declarat că nu au de gând să facă nimic pentru a face profilele social media mai atractive pentru potențialii angajatori. 86% dintre cei chestionați au spus că nu sunt interesați să creeze profile false pe rețelele de socializare, doar pentru a păcăli cumva angajatorii. Chiar și așa, 68% dintre respondenți spuneau că nu vor încerca să ascundă în vreun fel profilele și conturile social media de potențialii angajatori.

Chiar și fotografiile de la petreceri și de prin cluburi sunt considerate de unii tineri ca fiind avantajoase, pentru simplul fapt că ar putea fi obținut profit din asta. Cum? Prin promovarea de evenimente, petreceri, festivaluri, colecții vestimentare și nu numai.

Predicția e evidentă: următoarei generații de antreprenori îi va păsa mai puțin de imaginea proprie. Focusul va cădea exclusiv pe succesul business-ului. Mai mult decât oricând, imaginea personală va fi separată de cea a companiei.

Shopping online vs achiziții din magazine fizice

A face cumpărături e foarte ușor în zilele noastre. Îți poți comanda orice din magazinele online și produsul/produsele îți sunt livrate rapid și ușor, direct la destinație. Se pare însă că generația tânără preferă mai mult cumpărăturile din magazinele fizice.

Un alt studiu (sursa aici) arată că reprezentanții generației milenare preferă shopping-ul în magazine fizice. Desigur, în timpul sesiunilor de cumpărături aceștia rămân conectați.

Predicția e următoarea: noua generație ar putea schimba trend-urile în shopping. Achiziția ar putea începe online, pentru a se finaliza în magazinul fizic. Chiar dacă a face cumpărături online e foarte comod și practic, experiența achizițiilor din magazine fizice  nu va fi nicidecum înlăturată din peisaj.

Inovarea va câștiga tot mai mult teren

Preferințele generației milenare sunt foarte diversificate. Tot mai mulți tineri caută să impresioneze prin noile descoperiri, prin produse inovatoare pe care le încearcă primii.

Predicția spune că în 2030 va fi mult mai ușor să te lansezi pe piață cu un start-up. Spre deosebire de alte generații, cea nouă este mult mai dispusă să încerce noi produse și servicii, iar astfel un nou brand lansat pe piață își poate consolida destul de rapid o poziție puternică – singura condiție este să ofere ceva nou, de calitate și atractiv.

Nimeni nu paote prezice cu exactitate cum se va schimba mediul antreprenorial sau mentalitatea clienților până în 2030 și după acest an. Direcția în care evoluează lucrurile arată însă că lucrurile vor sta cu totul diferit.

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
10 filme pe care orice antreprenor trebuie să le vadă
10 citate ale lui John F. Kennedy ce te vor inspira!
Shares
Share This