4 moduri prin care a te detașa te poate propulsa

4 moduri prin care a te detașa te poate propulsa

Lumea prezentului ne cere să lucrăm la un ritm foarte alert. Orice rupere de ritm poate însemna un eșec sau poate fi considerată un semn de lene. Problema cu această gândire e faptul că, dacă vei încerca tot timpul să ții pasul cu toți și cu toate, vei ajunge să uiți de imaginea de ansamblu.

În momentul când se întâmplă asta și nu îți mai poți auzi nicidecum vocea interioară, ar trebui să faci un pas în spate, să te detașezi. Mai exact, va trebui să treci în acea stare în care ești doar tu cu tine și în care încerci să îți dai seama de ce faci ceea ce faci.

Există 4 beneficii ale timpului petrecut doar cu tine, care te vor ajuta să îți recapeți concentrarea în așa fel încât să te întorci din nou în lume, schimbat și gata să dai randament maxim.

1. A te detașa, a petrece timp cu tine te forțează să „Fii”, nu să ”Faci”

A fi singur, chiar și doar pentru câteva ore, de preferat într-un loc liniștit, oferă minții și corpului tău ocazia de a se liniști. În momentul în care vei încerca să faci asta e posibil să experimentezi stări destul de neobișnuite: anxietate, vină și chiar frică.

Toate acestea sunt efecte secundare ale deciziei tale de a te detașa de ritmul agitat, neliniștit al societății. Sunt practic semnale de alarmă care îți spun că într-adevăr aveai nevoie de detașare, în loc să rămâi prins în acea buclă nesfârșită a lui „a face”. Detașarea îți va permite să te regrupezi mental, fizic și emoțional și este vitală pentru a te ajuta să înțelegi mai bine modul în care îți petreci viața.

Te aduce toată agitația mai aproape de ceea ce îți dorești? Munca pe care o faci te umple de sens, de ușoară disperare sau de apatie? Dacă te vei detașa puțin și îți vei permite pur și simplu să fii îți vei da seama dacă îți canalizezi energia și eforturile pe lucruri care sunt sau nu importante.

2. Detașarea te ajută să te lupți mai bine cu fricile

În lumea aceasta în care totul se învârte cu un ritm amețitor, e foarte ușor să eviți să îți înfrunți fricile. Îți spui că dacă vei menține ritmul, dacă vei continua să „faci”, vei lăsa fricile în urmă. Doar timpul te poate ajuta să îi înfrunți fricile fără a fi distras de altceva sau fără a fi nevoit să suporți judecata altora. În loc să te simți copleșit sau descurajat atunci cânt îți confrunți fricile, gândește-te la ele ca la o modalitate de a învăța.

Pune pe hârtie fiecare frică și încearcă să îți dai seama cum o poți depăși. Nu arăta lista nimănui. Stai doar tu cu fricile tale și conștientizează-le. Ce poți învăța din ele? Nu te lăsa copleșit, încearcă să vezi ce poți afla astfel despre tine, despre alții și despre toată situația în care te afli.

Care dintre frici sunt rezultatul așteptărilor mult prea înalte pe care ți le-ai impus? Care dintre frici le-ai „adoptat” pur și simplu de la alții și ție de fapt nu ți se aplică? Dacă îți vei schimba mentalitatea și vei ajunge să lucrezi împreună cu fricile și nu împotriva lor, te vor ajuta și îți vor oferi lecții importante.

3. Detașarea îți permite să reflectezi mai bine

A face o pauză și a petrece ceva timp singur te scoate efectiv din mijlocul detaliilor, te duce undeva sus, deasupra tuturor lucrurilor și te ajută să vezi mai bine imaginea de ansamblu în care te afli.

Exact la fel ca și revizuirea strategiei de business, o pauză binemeritată este șansa ta de a-ți pune în ordine viața personală și profesională și de a-ți da seama dacă trebuie să schimbi sau nu unele lucruri.

Care sunt cele mai mari realizări ale tale? Ai noi pasiuni pe care ai vrea să le urmezi? Trebuie să iei o decizie importantă care va avea un impact serios asupra vieții tale pe termen lung? Alții ți-ar putea spune că timpul pe care ți-l acorzi pentru a reflecta e un lux și ceva foarte egoist. A te gândi și a reflecta la viața ta te va ajuta însă să faci acele ajustări care să te mențină energizat și echilibrat în mod constant, pe termen lung.

4. Detașarea îți luminează calea pe care o ai de urmat

Dacă vei rămâne prins în cursa șobolanului, dacă vei continua să faci și mai puțin să fii, nu riști doar surmenarea, ci și pierderea legăturii cu pasiunile tale, cu ceea ce îți place cu adevărat să faci. Este atât de ușor să te pierzi în detalii. Pe măsură ce anii vor trece, cu siguranță nu îți vei dori ca suma tuturor eforturilor tale să nu se concretizeze, să nu se vadă în nimic.

Fă un pas în spate și reîncarcă-ți bateriile; acest lucru îți va permite să vezi ce ai făcut până atunci, să te concentrezi și să afli indicii noi ce îți vor fi utile în continuare. Detașarea îți permite să îți cântărești bine opțiunile și te ajută astfel să ajungi mai ușor acolo unde ai de ajuns. Mai important de atât, te va ajuta să înțelegi de ce vrei să ajungi acolo.

A lua o pauză de la rutina zilnică pentru a progresa poate să pară ceva contraintuitiv. Poate vei simți că nu poți face asta sau că dacă o vei face vei fi judecat aspru. Întrebarea pe care ar trebui să ți-o pui e următoarea: ești dispus să riști să fii judecat de ceilalți pentru a descoperi lucruri ce te vor ajuta atât pe plan personal, cât și profesional?

Dacă succesul tău depinde de o pauză care trebuie privită ca o oportunitate și nu ca o pedeapsă, nu crezi că ar fi timpul să te detașezi fără a te învinovăți și fără a căuta scuze pentru asta, doar pentru a te putea concentra mai bine asupra succesului?

Sursa: Addicted2Success

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
3. Cum să-ți configurezi campaniile publicitare Facebook
5. Cum să creați primul anunț publicitar Facebook de succes
Shares
Share This