Trei mituri de care orice întreprinzător se lovește la început de drum

Trei mituri de care orice întreprinzător se lovește la început de drum

 

În prima săptămână de la lansare, biografia lui Walter Isaacson a fondatorului Apple, Steve Jobs, a vândut 379.000 de exemplare, realizând cea mai mare săptămână de vânzări pentru orice carte din SUA întrucât armata antreprenorilor aspiranți care doresc să învețe de a contribuit semnificativ la vânzările record ale cărții.
Steve Jobs a fost într-adevăr un individ incredibil, dar tocmai strălucirea lui îl face pe Elon Musk, Jack Ma sau Mark Zuckerberg atât de dificil de modelat și de replicat. Să citești despre Steve Jobs într-un efort de a deveni un antreprenor mai bun este ca și cum ar fi studiat rutina lui Usain Bolt pentru a deveni cel mai rapid om de pe planetă. Acești oameni sunt diferiți – în cel mai bun sens posibil – și ne concentrăm atenția asupra lor pentru a procura rețeta succesului.
În încercarea de a învăța de la cei mai de succes, orice aspirant se lovește de 3 mituri pe care urmează să le demontez mai departe.

 • 1) Antreprenor te naști, nu devii
  Știm cu toții povestea clasică a antreprenorului care a condus afacerile de la vârsta de 12 ani și a renunțat la colegiu pentru a-și înființa compania. Miliardarul antreprenor Peter Thiel a creat chiar un fond pentru a încuraja elevii să renunțe la școală și să creeze afaceri de miliarde de dolari de mâine. Dar, de fapt, persoanele de peste 55 de ani au de două ori mai multe șanse decât persoanele sub 35 de ani să lanseze o afacere care să crescă rapid, iar vârsta medie a unui antreprenor este în continuă creștere.

 • 2) Antreprenorii nu sunt oameni care să se adapteze într-o companie
  Puțini dintre antreprenorii pe care îi vedem în filme lucrează pentru alți oameni. Și dacă au făcut-o, ei au renunțat de obicei sau au fost concediați dramatic, deoarece viziunea lor arzătoare face față cu greu letargiei instituționale a corporațiilor pentru care au lucrat.
  Majoritatea fondatorilor nu numai că au lucrat pentru alți oameni, ci și ei au avut succes în lumea corporațiilor. Timpul petrecut într-o carieră le-a permis să înțeleagă o industrie în profunzime și să identifice deficiențele și lacunele care ar putea fi exploatate pentru câștigul antreprenorial. Este plăcut să credem că ne-am putea închide într-o cameră și am putea vedea viitorul, dar cei mai de succes antreprenori acum încearcă să rezolve problemele pe care le-au întâmpinat de-a lungul anilor lucrând pentru altcineva.
 • 3) Întreprinzătorii sunt lupi singuratici
  Marca antreprenorilor are întotdeauna un singur nume: Dell, Gates, Bezos. Și înainte de asta: Rockefeller, Carnegie, Ford. Dar, în timp ce mulți dintre cei mai mari oameni de afaceri din lume erau niște misantropi renumiți, majoritatea antreprenorilor de succes fie au creat afaceri alături de co-fondatori, fie că s-au înconjurat rapid cu o echipă fundamentată puternică. Cei mai mulți sunt de părere că nu ar putea realiza anumite obiective fără munca în echipă și sprijinul fiecărui invidid în parte.
  Deopotrivă, sunt și întreprinzătorii care preferă să lucreze singuri și sunt prea mândri sau dificili pentru a forma parteneriate semnificative sau pentru a lucra într-o echipă.

Sursa: Entrepreneur.com

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
Top 4 obstacole în calea spre succes
7 modalități de a-ți crește brand-ul personal, garantat!
Shares
Share This