De ce Apple își pierde din popularitate?

Apple a petrecut o mare parte din anii 2000 în popularitate. Fie că era vorba de playere MP3, smartphone-uri, tablete sau laptop-uri, Apple a fost marca pe care toată lumea a vrut-o și orice altceva părea o pereche de adidași demodați pe care părinții v-au forțat să le purtați în clasa a șasea.
Strategia Apple a fost destul de simplă: să găsească o industrie în care produsele existente erau funcționale, proiectate de ingineri pentru persoanele cu un înalt grad de pricepere în tehnologie. Apoi, Apple va veni cu un produs cu un design proaspăt și o interfață elegantă și intuitivă și o va vinde la un preț premium, creând astfel produsul IT al momentului. A fost un plan destul de logic și a funcționat perfect mulți ani.

Primul eșec de dominare al Apple a venit cu Apple Music, serviciul lor de muzică streaming. După ani de utilizare a muzicii prin intermediul iTunes, Apple a încercat să introducă propriul serviciu de streaming. Numai că de data aceasta, probabil au ajuns prea târziu. Servicii precum Pandora și (mai ales) Spotify au intrat deja în cunoștința colectivă, iar produsele lor au fost bine concepute și apreciate. Apple Music nu a adus o îmbunătățire, nu a oferit un element nou consumatorului care să-l convingă să adere la filozofia sa. Mai mult decât atât, Apple nu a putut ajunge la tinerii consumatori ci mai degrabă la părinții acestora,


Spotify și Pandora sunt serviciile pe care ascultătorii tineri și le doresc mai degrabă.
Cea de-a doua mare eroare a lui Apple a fost în domeniul comenzilor vocale. Siri, asistentul vocal omniprezent al Apple, a fost printre primii care au lansat pe piață, dar a fost lansat înainte de a fi complet pregătit. Ca rezultat, Siri a devenit o glumă și a deschis calea pentru Alexa, de la Amazon, care pare să capteze publicul țintă. (Amazon controlează aproape 75% din piața difuzoarelor cu voce.)

Răspunsul Apple la Alexa, HomePod, a fost întâmpinat cu un căscat colectiv când a fost anunțat la începutul acestui an. Este de asemenea aproape de două ori prețul competitorilor săi. În timp ce HomePod dispune doar de un difuzor de înaltă calitate, Amazon Echo Dot, un dispozitiv de 40 $ care se conectează la toate difuzoarele stereo high-end, permite clientului să obțină calitatea pe care și- o dorește la o șesime din prețul HomePod.
În concluzie, Apple a pierdut lupta în măsura în care trei studii recente, de la Parks Associates, ComScore și eMarketer, clasează Apple TV în mod semnificativ în spatele Roku, Chromecast și Amazon’s Fire TV în ceea ce privește cota de piață.
Din fericire, nu totul este sumbru, IPhone-ul, produsul cel mai bine vândut al Apple și produsul responsabil pentru o mare bucată din cota de piață obținută de Apple nu și-a pierdut popularitatea.

 

 

Sursa: Entrepreneur.com

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
Avantajele inteligenței emoționale
Cum poți câștiga bani online?
Shares
Share This