Îți dorești să cumperi acțiuni la marile corporații din lume? Vezi cum poți face asta în doar 2 minute.

În urmă cu un an îmi doream să cumpăr acțiuni la marile companii din lume. Voiam să investesc în companiile care schimbă lumea, companii precum Apple, Uber sau Tesla.

Am aflat atunci că procesul era destul de anevoios și opțiunile limitate.

Lucrurile s-au mai schimbat în ultimul timp. Am descoperit o platformă care îți permite să investești în principalele piețe din lume (SUA, China, Japonia, Germania, Franța, Australia, etc).  Mai mult decât atât, tot aici vei putea investi atât în piața Forex, cât și în criptomonede.

Ce este eToro:

 

 

 

 

Prețuri indicative; Prețurile curente de pe piață le găsiți pe platforma eToro.

eToro este o platformă de tranzacționare accesibilă care încorporează elementul social în investiții. Au intrat pe piață în 2006 și acum sunt cea mai mare rețea de investiții din lume cu o comunitate de 4,5 milioane de utilizatori din peste 160 de țări.

O caracteristică unică a eToro este probabil „CopyTrader”. Această funcție vă permite să vă setați contul precum alți utilizatori și să vedeți în mod clar istoricul lor de tranzacționare, inclusiv cât de mult au făcut sau au pierdut în orice perioadă aleasă de către voi. Dacă găsiți pe cineva care are succes și câștiguri considerabile, aveți posibilitatea să alocați o sumă de fonduri pentru a acționa automat după setările acestuia.

Un alt plus major este „News Feed-ul” similar cu cel din Facebook, doar că, aici se discută numai despre acțiuni. Astfel, vei fi mereu informat și vei ști ce se întâmplă pe piețele bursiere.

Poți deschide un cont dând click aici.

66% din conturile investitorilor cu amănuntul pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cu aceste opțiuni la îndemână, sunt necesare foarte puține cunoștințe financiare pentru a începe, dar cu siguranță veți afla foarte multe relativ repede! Cea mai mare parte de cunoștințe necesare o veți obține prin citirea acestui ghid sau, începând să investiți cu un cont demo.

 

 

 

Luați-o ușor la început și asigurați-vă că știți ce faceți înainte de a investi sume mai mari de bani. Tranzacționarea pe eToro poate fi foarte profitabilă!

Toate tranzacțiile implică riscuri. Investiți numai un capital pe care sunteți pregătit să-l pierdeți. Performanțele anterioare nu garantează rezultate viitoare. Acest ghid este conceput pentru scopuri educaționale și nu ar trebui considerat drept consultant de investiții.

Să începem :

66% din conturile investitorilor cu amănuntul pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Nu este o sarcină de lungă durată, este gratuită și foarte simplă! Pur și simplu introduceți datele dvs. și alegeți un nume de utilizator. Aceștia cer un număr de telefon pentru a proteja securitatea contului dvs.

Acum ți-ai deschis ușa către lumea tranzacțiilor în timp real. Te poți duce acum la „My Watchlist” (Lista mea de urmărire), ce îți va arăta piețele.

Pentru a adăuga piețe noi click în colțul din dreapta, sus pe „rotiță” și apoi pe „Add Markets”:

  • 2.Depozitul 

Nu trebuie să faceți depuneri acum dacă nu doriți. Ați putea să vă familiarizați mai întâi cu platforma. Însă acesta este un ghid despre investiții în eToro și va trebui, desigur, să faceți un depozit inițial într-un final.

Dați click pe „Deposit Funds” (Depozitare fonduri) din partea stângă jos. Poți alege să depui prin card, transfer bancar, Paypal, Skrill, Webmoney, UnionPay, etc.

  • 3.Familiarizați-vă cu platforma

Momentan, vă voi oferi o prezentare foarte rapidă a secțiunilor principale ale eToro. Mai târziu, vă voi spune mai multe despre fiecare dintre ele în parte și, vă voi explica cum să căutați și să faceți tranzacții în detaliu.

Creați-vă liste cu oamenii și piețele de care sunteți interesați ca mai apoi, să puteți copia sau, să investiți în piețele salvate. Puteți crea mai multe liste cum ar fi: „stocuri promițătoare” sau, „persoane de urmărit”.

  • 4. Copierea altor comercianți buni (CopyTrader)

Acesta este cel mai simplu mod de a investi în eToro și de altfel cea mai recomandată cale pentru începători. Atunci când copiați pe cineva, fiecare tranzacție pe care o execută această persoană este deschisă simultan în contul dvs. și apoi închisă când acesta decide.

Totul este proporțional cu ce procent din fondurile dvs. alocați contului pe care îl alegeți.

Găsirea celor mai buni comercianți pe care să îi copiați

În primul rând, dați pe „Copy People” (Copiați persoane) din bara laterală eToro.

Puteți, fie să dați pur și simplu scroll în jos-ul paginii, pentru a vedea investitorii populari…

Performanțele anterioare nu reprezintă o indicație a rezultatelor viitoare. Istoricul tranzacțiilor prezentate este mai mic de 5 ani compleți și poate să nu fie suficient ca bază pentru decizia de investiție. Acesta nu este un sfat de investiții.

… fie să utilizați funcția de căutare avansată. Tot ce este scris cu albastru se poate schimba pentru a găsi criteriile pe care le căutați la potențialii comercianți pentru copiere.

 

 

Vizualizați performanțele trecute ale unui comerciant

Voi trece acum prin procesul de evaluarea al unui comerciant individual înainte de a stabili pașii exacți pentru a copia un comerciant. Astfel încât, să puteți înțelege ce să cautați și, cum funcționează procesul.

 

 

 

 

1. Vizualizarea statisticilor unui comerciant

Dând click pe fila „Statistici” din profilul unui comerciant, puteți accesa unele informații foarte utile pentru a vă ajuta să stabiliți dacă se merită ca acestea să fie copiate sau nu.

Mai jos puteți vedea statistici de când acest utilizator a început pe eToro. Dacă l-ați fi copiat acum șase luni cu 100 de dolari, acum ați fi avut 147 $.

 

 

 

 

 

 

Există încă două chestiuni pe care trebuie să le luați în considerare aici. Scorul de risc vă arată cât de riscant este un comerciant, iar retragerea săptămânală indică valoarea maximă pe care un comerciant a „scăzut” într-o singură săptămână în această perioadă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Este interesant să comparăm riscul actual cu ultimele luni pentru a vedea cum a evoluat strategia lor. Orice coloană verde arată o atitudine foarte sigură, cu grad scăzut de risc. Spectrul se deplasează apoi prin galben, portocaliu, roșu și negru, unde riscul este cel mai ridicat.

Cum să copiați un comerciant

Copierea însăși este simplă. Odată ce ați găsit un comerciant pe care îl considerați sigur, deschideți pur și simplu profilul și faceți click pe butonul albastru „Copy” (Copiere).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Să presupunem că veți copia un comerciant cu o sumă de 100 $, ne ducem apoi să vedem modul în care copierea funcționează efectiv. În termeni reali pe bază de dolari. În exemplul de mai sus, fiecare tranzacție pe care o copiați ar fi (în medie) de 2,28 USD. În mod proporțional, aceasta reprezintă doar 2,28% din investiția totală de 100 USD. În acest caz, este un semn bun, deoarece arată un stil de investiții prudent și sigur.

De asemenea, puteți alege setarea „stop loss” (oprește pierderea), care funcționează ca un mijloc de protecție împotriva pierderilor în masă, stabilită la 40% în mod implicit. Dacă persoana pe care o copiați pierde 40% din investiția dvs., contul dvs. vă oprește automat copierea. Puteți seta această opțiune la ce nivel doriți, în funcție de riscul pe care sunteți pregătit să vi-l asumați. Personal păstrez procentul de pierdere mai aproape de 25%.

Monitorizarea performanțelor

Dacă dați click pe „Portofoliu”, veți ajunge la tranzacțiile deschise.

 

 

 

 

 

Prețuri indicative; prețurile curente de pe piață le găsiți pe platforma eToro

Aici puteți monitoriza toate pozițiile dvs. curente deschise și le puteți închide. De asemenea, puteți accesa o înregistrare a istoricului dvs. de tranzacționare. Toți comercianții copiați (și, de fapt, oricare dintre investițiile proprii) vor fi listate în portofoliul dvs. Puteți vedea situația globală a investițiilor. Totodată, dând click pe o anumita persoană puteți vedea care sunt pozițiile pe care le are în prezent și cum funcționează acestea în mod individual. Este ușor de utilizat, puteți închide tranzacțiile individuale, fără să copiați complet un comerciant.

Utilizatori din lista de urmăritori

Merită remarcat faptul că puteți, de asemenea, să „urmăriți” comercianții (fără a le copia profilul), astfel încât, actualizările lor să apară în lista dvs. de urmărire și în fluxul de știri, ca și pe Twitter. Este o modalitate bună de a evalua dacă credeți că merită să îi copiați și primiți informații utile.

Cum să investești într-un comerciant

Dați click pe „Piețe Comerciale”, apoi pe „Stocuri”, apoi pe „Industrie”. Alegeți o industrie, de exemplu „Bunuri de consum”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Să presupunem că vrem să cumpărăm un stoc Apple, să spunem că vom investii 50 de dolari. Doar faceți click pe „AAPL”  pentru a afișa o diagramă care arată prețurile acțiunilor companiei pe parcursul ultimului an. Puteți modifica perioada afișată prin mărirea și micșorarea imaginii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă doriți să investiți în Apple dați click pe „Comerț” în colțul din dreapta sus.

Apoi introduceți suma (de ex., $ 50) și dați click pe „Set Order”. Rețineți că suma minimă pe care o puteți investi în orice stoc este de 10 USD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asta e! Acum ai investit 50 de dolari în Apple cu un leverage de 5x.

Monitorizarea performanței

Dați click pe „Portofoliu” pentru a vă vedea pozițiile deschise.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă dați click pe stocul Apple, puteți vedea mai multe informații. În cazul de mai jos, am cumpărat în valoare de 400 USD în septembrie, și puteți observa că, în prezent, am crescut cu 3,94%, ceea ce se traduce la + 15,75 USD. Aceasta este suma pe care aș câștiga-o dacă aș decide să vând aceste stocuri.

 

 

 

Înțelegerea (și reducerea) costurilor  

La fel ca orice altă companie, eToro există pentru a face bani din furnizarea unui serviciu. În primul rând, fac acest lucru prin tarifarea utilizatorilor cu o mică taxă pentru plasarea sau păstrarea pozițiilor (clar evidențiate în ferestrele de comandă). Costurile de tranzacționare aici sunt mult mai mici decât ale brokerilor tradiționali și ale administratorilor de fonduri.

Taxele de returnare sunt mici, proporționale cu mărimea cantității pe care o deschideți și cu nivelul de risc. Este important să știți că aceste taxe se modifică în mod constant în funcție de condițiile pieței și pot fi: fie o taxă, fie un credit (numit uneori rabat).

O modalitate de a minimiza taxele de difuzare nu este aceea de a face tranzacții excesive și merită să menționez că, dacă deveniți un investitor popular, puteți obține o reducere parțială sau chiar totală a acestor taxe.

Este cu adevărat o abordare a strategiilor de tranzacționare și a preferințelor individuale. Dar pentru a vă oferi o idee, am tendința de a menține stocuri pentru cel puțin 6 luni și toate celelalte tranzacții tind să aibă o durată medie de aproximativ două-trei săptămâni.

Atunci când copiați un alt utilizator, veți fi taxați cu aceleași taxe ca și în cazul tranzacțiilor (care nu sunt întotdeauna acțiuni), deci merită să verificați portofoliul dvs. pentru a vedea ce poziții au deschis.

Singura taxă pe care o veți întâlni pe eToro este taxa de retragere (25 USD) dacă doriți să transferați fonduri din contul dvs.

Un ultim cuvânt despre supra-tranzacționare

Acesta este un subiect despre care vreau sa vă spun mai multe. Mai jos aveți o captură de ecran a unui comerciant cu graficul de capital pe ultimele șase luni. Linia roșie arată numărul de persoane care îl copiază.

 

 

 

 

 

 

După cum puteți vedea, oamenii au tendința de a se alătura și a copia contul în momentul în care capitalul total (linia albastra) atinge vârfuri și pleacă atunci când câștigurile scad..

Chiar și cei mai buni comercianți din lume vor avea unele fluctuații dar, majoritatea copiatorilor pierd bani prin copierea la vârfuri și opresc copierea la scurt timp după ce au scăzut cu câțiva dolari.

În cazul acesta, dacă acești oameni ar fi rămas pe termen mai lung (așa cum recomand în ghid), ar fi fost mult mai bine!

Același lucru este valabil și pentru bursa de valori în general.

 

 

 

 

 

În ciuda declinului de piață pe termen scurt, tendința pe termen lung este de creștere. De ce? Deoarece toate companiile din orice bursă se străduiesc în mod constant să creeze VALOARE!

eToro este o platformă multi-asset care oferă atât investiții în acțiuni și crypto, cât și tranzacționarea activelor CFD.

Rețineți că CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii datorită efectului de levier. 66% din conturile investitorilor cu amănuntul pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cryptoassets sunt neregulate și pot fluctua pe scară largă în preț și, prin urmare, nu sunt adecvate pentru toți investitorii. Criptoazeturile de tranzacționare nu sunt supravegheate de niciun cadru de reglementare al UE.

Performanțele anterioare nu reprezintă o indicație a rezultatelor viitoare.

Acest conținut este destinat exclusiv scopurilor informative și educaționale și nu ar trebui să fie considerat consultanță în investiții sau recomandări de investiții.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Compania Icecat listată la bursa olandeză a început pre-vânzarea criptomonedei ICURY 2.0 pentru Sindicalizarea globală a conținutului
Revolutia Bitcoin. Cum functioneaza banii digitali si cum se va schimba lumea in care traim.
Shares
Share This