10 Elemente care te vor ajuta să te individualizezi în sfera afacerilor

Prea mulți antreprenori caută un element magic – o nouă tehnologie interesantă, poate, sau propria lor determinare de a face lumea un loc mai bun – pentru a depăși orice neajuns din strategia companiei. Totuși, elementele magice nu sunt suficiente pentru a asigura succesul afacerii. Dacă elementele afacerii tale nu sunt bine dezvoltate și sudate între ele, chiar cel mai frumos vis va fi în pericol.

Eșecurile comune pe care le văd în această direcție includ: soluții care sunt luate doar pentru a îmbunătăți situația doar la suprafața, dar nu rezolvă probleme serioase cum ar fi un model de afaceri care nu dispune de mijloace pentru a aduce venituri sau un fondator care și-a închis ochii față de concurenții săi.

Astfel de eșecuri ignoră elementele esențiale pe care investitorii le caută înainte de a se implica în deschiderea unei afaceri. Iată lista mea cu elementele pe care fiecare antreprenor trebuie să le dezvolte înainte de a intra pe piață cu mari speranțe și (din păcate) cu o afacere care se va pierde probabil în mulțime.

 

  1. O echipă cu experiență și calificare la bord

Chiar și cea mai bună idee de afaceri poate eșua în a se ridica deasupra concurenței dacă echipa care a conceput-o nu este la fel de remarcabilă. De fapt, majoritatea investitorilor vor afirma că echipa este mai importantă decât soluția optimă în succesul companiei. Ei caută oameni care să reprezinte o combinație echilibrată între abilități deosebite, experiență și determinare.

 

  1. O oportunitate pe o piață mare aflată în creștere

Investitorii caută startup-uri care se pot adresa unor piețe mari, adică acelor piețe mai mari de un miliard de dolari și care se află în expansiune. Piețele mici tind să se schimbe mai rapid, odată cu economia și pot fi mai ușor influențate de orice schimbare sau de concurenți de renume.

 

  1. Concentrarea pe un anumit segment de piață

În calitate de fondator de startup, nu vei avea resursele de marketing și nu te poți bucura de  recunoașterea mărcii pentru a putea apela la toți consumatorii. În schimb, caută și cuantifică datele demografice specifice subsetului pe care produsul tău se potrivește cel mai bine, alocă toate funcțiile și adresează toate mesajele clienților vizați. Abordarea mai multor segmente de piață simultan în cazul în care nu ești o companie mare, va face ca totul să eșueze.

 

  1. O propunere de valoare pe termen scurt a clienților

Clienții achiziționează produse cu valoare care poate fi cuantificată astăzi, ceea ce înseamnă o valoare care, în comparație cu ofertele existente, este de jumătate din costul său real și oferă de două ori productivitatea. Propunerile de valoare pe termen lung pentru societate, sau schimbări de paradigmă în tehnologie, generează interes, dar nu închid vânzările în intervalul de timp necesar pentru a permite afacerii să supraviețuiască și să prospere.

 

  1. Avantaj competitiv sustenabil

Fiecare afacere are concurenți și alternative, dacă nu, nu e prezentă pe nicio piață. Astfel, este nevoie de un avantaj care să diferențieze produsul tău față de al concurenței, cum ar fi un brevet, mărci comerciale, o poziționare unică pe piață sau sprijin din partea partenerilor din industrie. Prea mulți concurenți sau un produs cu o diferențiere minimă fac intrarea pe piață riscantă.

 

  1. Producția și mecanismul de producere

Dacă produsul este un hardware, ai nevoie de producție, de control al calității și de inventar. În orice caz, ai nevoie de asistență pentru clienți, procese formale și formare profesională. Ca antreprenor, asigură-te că înțelegi costurile directe și indirecte, cerințele de personal, marjele și valorile pentru a te asigura că activitatea se desfășoară cum trebuie.

 

  1. Distribuția

Produsele în formă fizică necesită adesea acces la canalele de distribuție existente. Soluțiile pentru site-uri și smartphone-uri necesită de obicei parteneri de referință și comercianți intermediari. Dacă domeniul de aplicare al companiei tale este internațional, sunt necesare probabil adaptări și traduceri specifice fiecărei țări. Întreprinderile inteligente iau toate măsurile necesare încă de la început.

 

  1. Prețuri validate și un flux de venituri suficient

Stabilirea prețurilor trebuie să aibă loc înainte de lansare, pe baza valorii  și a concurenței; stabilirea prețurilor trebuie, de asemenea, să fie testată cu clienți reali. Produsele gratuite pot părea atractive, dar fiecare afacere trebuie să supraviețuiască, prin urmare, un flux de venituri este necesar.

 

  1. Un plan de marketing inovator

Marketingul word-of-mouth este de obicei doar o scuză pentru a nu face promovarea produsului și pentru a nu cheltui bani. În lumea reală, inițiativele de marketing virale sunt costisitoare și e necesară depunerea unor eforturi importante pentru inovarea și execuția lor. Investitorii caută canale specifice de vânzări, garanțiile de marketing, inițiativele sociale și media dar și stimulente pentru clienți.

 

  1. O înțelegere a cerințelor fluxului de numerar

Multe startup-uri eșuează din cauza a prea multe succese obținute devreme, fără ca numerarul sau investitorii să acopere costurile ulterioare pentru producție, inventar și creanțe. Asigură-te că proiecțiile financiare realizate cuantifică momentul și sumele intrărilor de numerar de la investitori. Acest lucru va duce la calculele privind rentabilitatea investitorilor și strategiile de ieșire de pe piață. Niciun element magic nu poate compensa toate aceste momente critice din afaceri. În calitate de antreprenor, ai responsabilitatea de a construi și de a executa un plan solid pentru a-ți transforma visul într-o realitate. În opinia mea, dacă abordezi în mod adecvat cele zece elemente prezentate mai sus, compania va crește și se va diferenția față de cel puțin 90% dintre concurenți. Nu există o modalitate mai bună de a îmbunătăți șansele de succes pe termen lung.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
Cat de mult ai fi castigat daca ai fi investit 100 euro in bani digitali in 2017?! Afla de aici
Criptovaluta care va schimba lumea si va permite transferul instant de bani oriunde in lume.
Shares
Share This