Ce este Litecoin? Lansarea Litepay! Iată tot ce trebuie să știi.

Precum bitcoin, există sute de monede ce au fost create încă de la începutul erei monedelor digitale. În timp ce unele monede precum Ethereum și ZCash au devenit cunoscute în ultimii câțiva ani, Litecoin se număra printre primele criptomonede.

Ce este Litecoin?

 

Pe scurt, este o criptomonedă ca multe altele, construită pe un cadru similar și ideal ca bitcoin în sine. Litecoin a fost creat de un fost angajat Google la câțiva ani după prima criptomonedă.

Acum este una dintre cele mai frecvent tranzacționate cripto-monede, cu o valoare de piață ce se învârte în jurul câtorva miliarde. Criptomonedele sunt în întregime valute digitale. Gândiți-vă la ele ca la modul în care vă cheltuiți banii online. Nu este o monedă „reală” sau fizică, dar poate avea o valoare reală. Această monedă poate fi transferată între utilizatorii din întreaga lume cu taxe reduse și mult mai rapid decât majoritatea monedelor tradiționale.

O diferență majoră între contul bancar online și criptomonede este că ele sunt (în cea mai mare parte) descentralizate în întregime. Adică nu sunt controlate de nici o autoritate, care înregistrează și confirmă toate tranzacțiile. În cazul lui Litecoin, acele confirmări sunt create de un proces cunoscut sub numele de „minat”. Acesta este un subiect în sine destul de complicat, dar este suficient să spunem că implică efectuarea de calcule matematice complexe.. Minerii care iau parte la acest program creează, de asemenea, noi Litecoins, cărora le sunt recompensate eforturile printr-o taxă de tranzacție. Aceste calcule devin din ce în ce mai complicate pe măsură ce timpul trece, limitând influxul de Litecoin nou. Există, de asemenea, o limita de aproximativ 84 miliarde de monede, ceea ce înseamnă că va veni o zi în care nu se va mai creea nici un jeton.

 

 

 

 

 

Litecoin vs Bitcoin

Lansat în octombrie 2011, la doar trei ani după debutul invincibilului, Bitcoin, Litecoin a fost creat de fostul angajat Google, Charlie Lee. Descris de creatorul său ca „argint” pentru aurul Bitcoin, Litecoin se bazează pe clientul fidel Bitcoin. Litecoin a fost conceput pentru a-și imita predecesorul, extrădând aceleași virtuți ale descentralizării, dar cu câteva caracteristici-cheie care il face o alternativă  mult mai agilă. O diferență cheie pe care Lee a folosit-o în creația lui Litecoin e în alegerea algoritmului de tip hashing. Toate extracțiile în criptare au algoritmi complicați. Cele mai multe se bazează pe același algoritm SHA-256 pe care le utilizează bitcoin, dar Litecoin a utilizat în schimb algoritmul Scrypt. Mai ușor de calculat, mai ușor de încărcat, este ceea ce permite confirmarea mai rapidă a tranzacțiilor Litecoin. Există un argument care susține că permiterea tranzacțiilor mai rapide este o problemă de securitate, deoarece sunt necesare verificări mai puțin amănunțite ale datelor, dar nu sa manifestat încă într-o problemă evidentă în lumea reală.

 

Litecoin pentru tranzacții

Litecoin are un mare avantaj în ceea ce privesc tranzacțiile, aceasta poate fi transferată rapid și cu ușurință prietenilor și familiei când este cazul. Singurul lucru de care ai nevoie este adresa portofelului lor..Taxele de transfer sunt mult mai mici decât cele bancare și se pot face oriunde în lume. 

Oricum, este clar intre timp ca Bitcoin nu este o moneda de plata (este mult prea lent) si poate fi asimilat astfel cu aur 2.0 .

 

Litecoin – moneda de plata

Deși criptomonedele precum Litecoin au fost inițial destinate să efectueze tranzacții online, la fel ca monedele tradiționale, valoarea lor crește și scade pe baza mai multor factori de piață, in special cel legat de reglementarea criptomonedelor.

Litecoin a făcut mulți oameni foarte bogați într-o perioadă relativ scurtă de timp. La fel ca multe alte criptomonede, în ultimul an, valoarea sa a crescut exponențial. La începutul anului 2017, un singur Litecoin era în valoare de doar 4 dolari. În luna decembrie a aceluiași an, a ajuns la valoarea maxima de 371 dolari.

Când Litecoin a fost creat pentru prima dată, a fost doar una dintre cele câteva criptomonede. Astăzi este unul dintre multe – mai mult de 2200, pe lângă altele create în fiecare zi. Deși are o popularitate mai mare decât cele mai multe criptomonede, capitalizarea  de piață de aproape 12 miliarde de dolari este mult mai mic decât al celor mai mari monede. Pot exista monede mai slabe, iar unele cu caracteristici mai avansate decât Litecoin astăzi, însă aceasta moneda s-a stabilit ferm ca una dintre cele mai importante mijloace de plata. S-ar putea să nu mai fie argint pentru aur, dar este unul dintre cele mai prețioase metale digitale pe care le avem și nu pare să cadă din top curând. Mai mult de atat, capitalizarea mica ar putea fi privita ca o mare oportunitate pentru unii, care isi doresc un profit mare intr-o perioada mica de timp.

[Update 15.02.2018] Litecoin a crescut in ultimile 24 de ore cu 25%  datorita stirilor care anunta lansarea aplicatiei Litepay.

Ce este Litepay si cand se va lansa?

Litepay este procesorul de plati pentru comerciantii ce doresc sa vanda produse sau servicii folosind Litecoin. Decontarea se va face instant, direct prin intermediul bancilor, lucru ce va rezolva problema volatilitatii.

Va exista un portofel digital legat la un card VISA unde utilizatorii vor putea incarca monede digitale. Cardul va putea fi folosit in toata lumea.  Tranzactiile vor fi procesate instant iar taxele vor fi foarte mici.

Charie Lee, anunta pe twitter ca lansarea va avea loc pe data de 26 februarie. Pretul Litecoin este in acest moment 225$ , cu 25% mai mare decat ieri.

 

Cum poti investi in Litecoin?

Poti cumpara criptomonede in doar 2 minute folosind cardul, paypal chiar si transfer bancar  pe Etoro.

Uite de ce am ales sa tranzactionez pe Etoro:

  • are peste 4 milioane de utilizatori din peste 170 de tari
  • are sediu la Londra
  • permite cumpararea de criptomonede instant si le stocheaza pentru tine
  • este una dintre cele mai bine cotate platforme din lume
  • este autorizata sa opereze in Europa de catre autoritati
  • permite cumpararea de actiuni la toate companiile din lume (Apple, Google, Index SUA , Index global etc)
  • permite copierea activitatii userilor (poti cauta cei mai buni investitori de pe platforma sau poti copia activitatea mea) (Userul meu este ExqTer)

 

Daca nu stii inca daca esti sau nu pregatit sa investesti in Criptomonede, sfatul meu este urmatorul:

1.Inscrie-te pe Etoro dand click aici.

2.Descarca aplicatia din app store.

3.Foloseste News Feed-ul din Etoro (similar cu cel de la facebook) pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in piata Crypto.

 

De asemenea te invit sa te alaturi grupului de pe facebook:  Criptomonede Romania.
Impreuna suntem mai bine informati si mai puternici.

Verifica aici pret Litecoin .

P.S

Acest articol reprezinta parerea mea vizavi de criptomonede si nu parerea unui „specialist bursier”. Cred cu tarie ca criptomonedele vor revolutiona lumea la fel cum a facut-o candva internetul.

 

 

 

 

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
5 lucruri despre Ripple (XRP)
Cat de mult ai fi castigat daca ai fi investit 100 euro in bani digitali in 2017?! Afla de aici
Shares
Share This