5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a începe o afacere alături de prietenii tăi

Începerea unei afaceri alături de prietenii tăi poate fi incredibil de plină de satisfacții, dar vine cu propriile sale provocări unice. Vrei co-fondatori care te pot îndruma, care să te facă să te implici – genul de oameni a căror inteligență te fac să te simți ca și cum tu trebuie să ajungi dincolo de limitele tale, pentru începerea unui proiect nu este un joc. De asemenea, îți dorești ca ei să știe lucruri pe care tu nu le cunoști. Co-fondatorii potriviți vor avea abilități și expertiza corectă referitoare la abilitățile pe care le ai și la cunoștințele pe care le stăpânești. Prezenta tuturor acestor factori ajută la formarea unei echipe formidabile. Dacă ești deja prieten cu astfel de oameni, consideră-te norocos, dar nu rămâne cu impresia că totul va fi ușor de la început. Iată cinci lecții pe care le-am învățat din lansarea unei afaceri cu prietenii mei care ar trebui să te ajute să eviți unele dintre cele mai evidente capcane:

 

1. Rămâi în teritoriul tău.
Definiți-vă bine rolurile încă de la început. Atunci când colaborezi cu prietenii tăi, în general, dorința de a te implica în mai multe sarcini pentru a vă ajuta este naturală. Această abordare poate merge până la un punct, dar este mai bine atunci când fiecare fondator deține o altă parte a afacerii. Stabilirea corectă a rolurilor denotă înțelegerea punctelor forte și a punctelor slabe ale întregii echipe, inclusiv ale tale, astfel, responsabilitățile fiecăruia sunt bine stabilite iar toată activitatea este mai eficientă.

 

2. Discutați cât mai devreme subiectele sensibile.
Nu poate fi decât un CEO, un șef de produs, un șef de vânzări și așa mai departe. Încă o dată, cunoașterea punctelor forte și a punctelor slabe ale echipei este esențială. În plus, nu trebuie să vă fie teama să discutați sincer despre subiecte potențial sensibile, cum ar fi echitatea, salariul, titlul și descrierea postului. Cu cât le amânați mai mult, cu atât devin mai dificile și mai inconfortabile pentru fiecare dintre voi.

 

3. Afacerile nu înseamnă democrație.
Suntem învățați încă din copilărie să împărțim și să facem compromisuri cu prietenii noștri și suntem de asemenea învățați că democrația este cea mai corectă formă de guvernare. Însă, o afacere nu este o clasă de grădiniță sau o țară, iar corectitudinea nu este o prioritate pentru fondatorii din faza timpurie. Dictatorul binevoitor este o descriere a postului mult mai precisă pentru tine în această poziție; atunci când sunt numeroase decizii care trebuie luate rapid nu dispui de suficient timp pentru a trece totul printr-o comisie și, sincer, unele lucruri nu sunt discutate. Preia controlul și ia aceste decizii la timp cu ajutorul intuiției pentru a face lucrurile să meargă mai departe. Este sigur și ușor să supui la vot, dar în cele din urmă este doar o pierdere de timp. Astfel doar ar exista atât de multă birocrație încât compania ta nu va realiza nimic altceva.

 

4. Noile perspective sunt cruciale.
Probabil că ai multe lucruri în comun cu prietenii tăi. De obicei fundamentele, tipul de personalitate și experiențele de viață construiesc o bază solidă pentru o prietenie, dar pot provoca diferite probleme din punct de vedere al afacerilor. Dacă ai un punct slab, există șanse ca și prietenii tăi să-l împărtășească, așa că asigură-te că angajații tăi sunt oameni care pot venii cu idei inovatoare.

 

5. Toată lumea trebuie să fie implicată.
Când începi o afacere alături de prietenii tăi, viața ta socială devine un catalizator pentru inovare. O parte semnificativă a sesiunilor voastre de idei va avea loc în afara biroului, fie la sfârșit de săptămână, la cină sau la o plimbare. Acesta este un avantaj real pentru voi și echipă dar trebuie să aveți grijă să nu excludeți membrii echipei mai noi care nu fac parte din cercul vostru de lungă durată – aceast lucru ar însemna să vă prericlitați succesul.

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.
Ultimul videoclip de pe Vlog-ul personal

Couple Travel Vlog | Maldives

Camera GoPro Hero 5 + Karma Grip Drone: DJI Mavic Pro Andrei Ursachi: ➤ Facebook http://fb.com/andrei.ursachi91 ➤ Instagram http://instagram.com/an…


Alte articole similare
Introvertiți vs. Extrovertiți în viața antreprenorială
Sfaturi esențiale în perioadele de răscruce ale vieții tale
Shares
Share This