6 Antreprenori împărtășesc sfaturi de milioane de dolari de la mentorii lor   

Marii mentori oferă câteva dintre cele mai valoroase sfaturi din lume. Un singur progres, idee sau frază poate valora milioane de dolari.

Acești șase antreprenori de mare succes și membrii ai The Oracles împărtășesc din înțelepciunea mentorului lor care i-a propulsat spre un succes incredibil.

 

  1. Fii gata să te sacrifici.

N-am vrut niciodată un mentor. Chiar și pe tatăl meu l-am refuzat ca mentor. Am fost mereu independent când a venit vorba de afaceri. Dar am două sfaturi pe care totuși le-am urmat de-a lungul anilor:

Fii practic. Câți bani ai pentru a rămâne în viață și pentru cât timp? Deții suficienți bani pentru a acoperi chiria, cheltuielile (anticipate și neașteptate) și restul cheltuielilor necesare traiului?

Fii pregătit să te sacrifici. În momentul în care decizi să deschizi o nouă afacere, decizi să nu te implici în nimic altceva simultan. Construiește-ți afacerea în următorul an sau doi. Fiecare minut din fiecare zi de optsprezece ore ar trebui să fie dedicat acestui efort. Succesul în afaceri va veni în detrimentul timpului dedicat familiei, timpului dedicat ieșirilor cu prietenii, vacanțelor și a oricăror altor hobby-uri sau activități pe care le-ai avut cândva. Această afacere trebuie să fie în centrul vieții tale sau va eșua.

Cred că o mulțime de oameni care intră în afaceri subestimează cât de greu este să îți urmezi visele. Este nevoie de o implicare constantă, muncă grea și o mulțime de sacrificii. Pentru a avea succes, trebuie să te organizezi corect pentru a putea face toate aceste lucruri. -Gary Vaynerchuk, fondator și CEO al VaynerMedia (700+ angajați cu peste 100 milioane dolari în venituri anuale) și autorul NYT-bestselling al “#AskGaryVee

 

  1. Lumea este maleabilă.

Recent mi-am încheiat activitatea la proiectul BVI Art Reef, care a fost prezentat în The New York Times și blogul lui Richard Branson. Am făcut parte din echipa care a construit o sculptură enormă de Kraken pe o navă navală de război din 1992, una dintre cele cinci bărci care au supraviețuit atacului din Pearl Harbor. Nava va fi scufundată pentru a crea un loc destinat scufundărilor și un mediu maritim de cercetare de vârf.

Lucrul la un proiect care îmbină arta, știința, afacerile și guvernul pentru a crea un impact semnificativ a devenit un omagiu adus mentorului meu, Al Smith; el m-a învățat să sudez și să formez metal și m-a înzestrat cu trei lecții care au fost critice pentru succesul meu:

Lumea din jurul nostru este maleabilă. Dacă ți-o poți imagina și o poți distruge, poți crea și mucegai. Frumusețea combină forma și scopul. Lucrurile ar trebui să fie artizanale pentru a realiza elegant ceva semnificativ. Individul nu poate realiza singur tot ce își propune. Adesea, trebuie să ne găsim locul în cadrul unei echipe pentru a atinge obiectivele. Lucrând zile lungi și toride în soarele din Caraibe, am îndoit și sudat scheletul metalic al Krakenului. Am decupat și creat materialul de pe care coralul va crește în curând. Am pregatit nava pentru a se scufunda . Nu a fost un lucru fascinant, dar esențial și chiar merită. -Chris Plough, autor, vorbitor, consilier și partener fondator al ExponentialU;

 

  1. Însușește-ți cultura companiei.

La o conferință, am auzit de nenumărate ori că, de obicei, importanța culturii organizaționale depășește importanța strategiei. Ulterior, l-am întrebat pe CEO-ul Zappos, Tony Hsieh, despre care a fost cel mai semnificativ lucru pe care își dorea să-l fi facut mai devreme. „Să construiesc o cultură puternică”, a răspuns el. Deci, compania mea a decis să-și însușească o cultură proprie și puternică. Am lucrat cu Janet și Chris Attwood – care au scris „Testul pasiunii” – pentru a crea valori și o viziune a companiei în care să credem. De acolo, am creat simboluri pentru a dovedi că aceste valori ne reprezintă. Am început să recrutăm și să ne bazăm pe aceste valori în derularea activității noastre. Încet, am atras persoanele potrivite în timp ce îi înlăturam rapid aceia care nu se potriveau. Astăzi, cifra de afaceri este sub 5%, ceea ce este foarte puțin pentru un call center. Programul nostru Dreamtrust, inspirat de programul „Lifebook program” al lui Jon Butcher și de cartea lui Matthew Kelly, „Dream Manager”, îi învață pe angajații noștri pentru să-și trăiască viața cât se poate de bine. Acest devotament față de cultură a crescut veniturile anuale de la 10 milioane de dolari la peste 20 milioane de dolari și cifra va crește în continuare mult mai mult. – Craig Handley, co-fondator și CEO al ListenTrust

 

  1. Acționează cu integritate.

Întotdeauna am încercat să iau câte o bucățică de la fiecare din mentorii mei, să preiau cât se poate de mult și să folosesc tot ce pot. Dar dacă ar trebui, însă, să aleg o calitate care m-a ajutat considerabil atât în afaceri cât și în viață, ar fi calitatea de a fi întotdeauna cinstit și de a acționa cu integritate.

Indiferent ce se întâmplă în afaceri, dacă ești un antreprenor cinstit și autentic, nu poți pierde niciodată, indiferent de ceea ce se întâmplă. S-ar putea să pierzi din vânzări sau să nu obții profitul așteptat, dar ai acționat cu integritate și astfel, mereu vei rămâne cu capul sus. Nu accepta favoruri. Dacă un îți oferă așa-numitele bunuri sau servicii „gratuite” pentru a te ajuta să câștigi cât mai mult, afacerea, nu accepta.

Îmi amintesc când aveam nevoie de anumite lucrări de efectuat în casă, renovarea unei băi, mi-am sunat unul dintre subcontractorii pentru a-mi comunica un preț și acesta s-a oferit să o facă gratuit. Era vorba de 10.000 de dolari. A fost tentant, dar atunci ar exista o regulă nescrisă prin care aș fi îndatorat față de el. Nu vreau să fiu îndatorat față de nimeni. Am plătit pentru munca și materialele mele. Păstrează totul curat! – Steve Griggs, fondator și CEO a Steve Griggs Design

 

  1. Ai grijă de sănătatea ta.

Cel mai bun sfat pe care un mentor mi l-a dat vreodată a fost: afacerea mea este o reflectare a vieții mele. În sensul că, dacă viața mea personală ar fi stresantă, neorganizată, nesatisfăcătoare ar fi aproape imposibil ca afacerea mea să fie altfel. Pentru o perioadă lunga din viața mea, mi-am petrecut energia și timpul gândindu-mă: „Odată ce am câștigat acești bani sau m-am mutat în această locație sau mi-am completat deja mulți clienți, atunci am câștigat dreptul de a fi fericit”.

Acest tip de ciclu fără sfârșit nu s-a dovedit niciodată de succes. Banii și libertatea nu sunt obiective la care să aspiri, ci, în schimb, produse secundare care contribuie la procesul în care devii cea mai bună versiune a ta și sa împărtășești acea valoare lumii. Nu va funcționa niciodată invers: acest lucru a fost dovedit atât în viața mea cât și în viața aproape a tuturor mentorilor mei.

De multe ori am fost în situația în care, afacerile mele au înregistrat o scădere a vânzărilor, s-au solicitat restituiri ale produselor, au fost făcute mai multe plângeri și așa mai departe. Aceste situații au fost întotdeauna corelate cu faptul că nu am avut grijă de mine. Să ai grijă de sănătatea tale spirituală, mentală și fizică este la fel de important ca și cum ai avea grijă de afacerea ta. De fapt, ele trebuie să se completeze. Odată ce am început să mă ocup de sănătatea mea spirituală, mentală și fizică, rezultatele negative s-au diminuat. -AJ Rivera, expert în marketing, consilier în afaceri și CEO al PT Freedom;

 

  1. Cunoaște-ți rezultatul.

Cel mai bun sfat pe care un mentor mi l-a dat vreodată era să înțeleg „adevăratul sens” al leadership-ului. Nouăzeci la sută din conducerea efectivă este dată de cunoașterea rezultatului muncii tale – acest lucru permite un proces de luare a deciziilor mai facil, fără a ține cont de circumstanțe și emoții.

Cunoașterea rezultatului activității pare să reducă gravitatea problemelor apărute. Pentru că te poți detașa mai ușor atunci când evaluezi modul în care o decizie semnificativă va afecta derularea afacerii. Problemele vor exista în continuare; tocmai ai reușit să te ocupi de ele cunoscând rezultatul.

Neclaritatea cu privire la analiza rezultatelor mi-a afectat afacerea și viața în mai multe moduri. Lucrez la niveluri aliniate valorilor mele personale; acest lucru oferă un sentiment inestimabil de a trăi în libertate în timp ce se tânjești după obținerea rezultatelor optime. -Roy McDonald, fondator și CEO al OneLife;

 

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Cele mai mari 8 provocări pentru noii antreprenori
4 sfaturi despre cum să fii un star pe Youtube
Shares
Share This