NEO vs. Ethereum: Poate NEO sa aiba cea mai puternică crestere în 2018?

NEO și Ethereum – ce decizie vei lua? Ne interesează această dezbatere deoarece suntem investitori. Din perspectiva dezvoltatorului, funcționalitatea este cea mai importantă. Nu s-a dezvoltat încă o loialitate pentru brand-ul vreunui Blockchain. Deci, dacă o platformă poate face ceva mai bun decât concurenții săi, va câștiga mai mulți investitori. Deci cine o poate face mai bine?

Acest articol este unul complex pentru că am comprimat toate informațiile pe care le-am putut găsi despre NEO și Ethereum și am creat această prezentare pentru tine. Există o mulțime de articole care rezumă „diferențele” dintre Ethereum și NEO, dar fac o dezbatere prea puțin justă. 

Recunosc că în acest articol voi explora NEO mult mai în profunzime decât Ethereum. Acest lucru se datorează faptului că există suficient de multe informații disponibile pe scară largă pentru Ethereum. Ca atare, mă concentrez pe explicarea NEO și apoi mă angajez în compararea acestor informații despre NEO cu cele disponibile despre Ethereum.

Citeste aici mai multe despre  Ethereum .

Dacă Ethereum este Goliat, NEO este David. În cazul în care Ethereum este Brad Pitt, NEO este vărul lui Brad Pitt, Zach Pitt – mai tânăr, mai bine îmbrăcat și mai talentat – dar acum, retrogradat să-i servească cocktail-uri lui Brad și prietenilor săi.

Ethereum a fost o monedă revoluționară și deosebit de interesantă care a schimbat piața monedelor criptice într-un mod iremediabil. Astăzi, aproape fiecare ICO ( Initial Coin Offering) care este construită pe platforma Ethereum ERC20 și Vitalik Buterin este una dintre cele mai mari și complexe din lume. Cu toate acestea, dacă am învățat ceva din faptul că Alibaba se apropie de cota de piață a Amazonului și WeChat domină scena mass-media socială a Chinei, China joacă după propriile reguli. Țara Dragonului Roșu folosește propria ei tehnologie, propriile rețele și nu prea ia în considerare ceea ce face S.U.A. Întrebarea este: poate NEO să concureze cu Ethereum și chiar trebuie chiar să o facă?

În cele din urmă, NEO și Ethereum urmăresc roluri similare pe piață. Ambele vor să devină platforme pentru noul internet: pentru DApps (Aplicații descentralizate), ICO (Ofertă inițială de monede) și contracte inteligente.

Privire de ansamblu asupra Ethereum și Neo

 

În timp ce atât NEO cât și Ethereum au generalizat blockchains care oferă un set de instrumente pentru dezvoltatori, obiectivele lor diferă. Aș rezuma obiectivele fiecărei platforme ca atare:

Scopul lui Ethereum este de a crea o platformă pentru dezvoltarea DApps pentru a crea un Internet mai accesibil la nivel global, mai puțin costisitor și  totodată mai demn de încredere: un internet 3.0.

NEO este un proiect care utilizează tehnologia de blockchain și identitatea digitală pentru a digitaliza activele, pentru a automatiza gestionarea activelor digitale utilizând contracte inteligente și pentru a realiza o economie inteligentă cu o rețea de distribuiție completă.

Urmează să defalcăm aceste obiective pentru a înțelege pe deplin proiectele. Este important să înțelegi că ambele platforme au multe capacități similare, însă distincția în obiectivele lor legate de marcă este foarte importantă.

Ethereum: Scopul lui Ethereum este să fie platforma pentru DApps și în mare măsură realizează acest lucru. Ei dețin piața DApp chiar acum. Strategia urmărește  oferirea utilizatorilor și dezvoltatorilor mai mult control și mai multe opțiuni în dezvoltarea aplicațiilor.

NEO: NEO lucrează la dezvoltarea unui produs pentru viitor. Nu numai că și-a schimbat numele și  marca de la Antshares la NEO în iunie 2017, dar și-a adaptat și strategia de marketing – cu un succes enorm. Obiectivul lui Neo, folosind în cele din urmă multe dintre aceleași tehnologii ca Ethereum, trebuie să fie platforma pentru o nouă economie inteligentă.

La ce se referă ideea de economie inteligentă?

Cea mai mare diferență dintre NEO și Ethereum este concentrarea NEO asupra unei economii inteligente. Dacă vrem să înțelegem pe deplin NEO, trebuie să înțelegem de ce această distincție este importantă.

O economie inteligentă va dispune de active fizice digitalizate. Toate aceste active nou-digitizate vor avea o dovadă a dreptului de proprietate în blockchain. Aceste active pot fi vândute, tranzacționate și utilizate prin așa- numitele contracte inteligente. Proprietatea lor poate fi protejată și validată prin modelul descentralizat al blockchain-ului. Am văzut deja iterații în acest sens: de la restructurarea lanțului de aprovizionare revizuită la DAO (organizații autonome descentralizate – companii în esență descentralizate fără lider). Am oferit câteva exemple din lumea reală din această economie în articol. Acum, în timp ce Ethereum va susține probabil multe dintre aceleași capacități pe care NEO le are, distincția dintre obiectivele Ethereum și NEO este ceea ce ne interesează.

Distincția este importantă deoarece o economie inteligentă se va afla în continuare sub guvern și în conformitate cu reglementările guvernamentale. Nu am încredere prea multă încredere în guvern,  am citit 1984 de prea multe ori.  Astfel, ca o platformă să deservească această „economie inteligentă”,  trebuie să aibă intenții clare și să ia măsuri specifice cu privire la modul în care se va acomoda cu reglementarea guvernamentală. Deci, în timp ce Ethereum ar putea oferi avantaje similare, faptul că NEO este în curs de dezvoltare PENTRU ACEST SCOP este crucial.

O economie inteligentă este în viitorul nostru. Pentru a satisface nevoile acestei economii inteligente, platforma va trebui să fie proiectată special pentru această nouă economie.

Ce face NEO pentru a se pregăti pentru economia inteligentă?

NEO pune accent deosebit pe respectarea regulilor de reglementare. Pentru a face acest lucru, însă, are nevoie de:

Identitate digitală

Anonimatul este minunat. Cred că confidențialitatea ar trebui să fie în prim-planul evoluțiilor și discuțiilor în materie de tehnologie în ziua de azi. Dar dacă companiile și guvernele operează în blockchain, digitizând activele lor și emitând contracte inteligente, toate sub ochii vigilenți ai guvernului, nu pot avea o anonimitate. Pentru ca o platformă să fie compatibilă cu reglementările, identitatea digitală – o identitate verificabilă în formă digitală – este un rău necesar.

Astăzi, identitatea digitală se bazează pe un sistem numit standardul X.509 PKI (Public Key Infrastructure). Acest lucru înseamnă că există un standard internațional convenit pentru ceea ce constituie o identitate digitală. Planul NEO este de a emite identități digitale în conformitate cu acest standard și apoi de a le asigura folosind Blockchain. Contabili vor avea identități digitale și nume reale. Din acest motiv, acțiunea judiciară poate fi luată împotriva lor dacă va fi vreodată nevoie. Acest lucru este imperativ atunci când înregistrezi active financiare în rețea și activitatea ta este în conformitate cu reglementările.

Ar putea exista, de asemenea, întreprinderi și proiecte care să fie realizabile numai cu persoane care au o identitate digitală, din motive de reglementare. NEO permite aceast lucru.

NEO lucrează deja într-un parteneriat strategic cu TheKEY – un proiect dezvoltat pe platforma NEO care va ajuta la furnizarea de identificare digitală.

Ce face Ethereum: Ethereum cere altor DApps să dezvolte identități digitale care să poată fi securizate în Blockchain-ul Ethereum. Acest lucru nu este atât de diferit de modul în care va funcționa cu NEO – cu toate acestea, NEO a clarificat, prin planul său de a încorpora identitatea, că integrarea identității digitale este de o importanță centrală pentru ecosistemul NEO.

Active digitale

Dacă dorești o economie inteligentă bazată pe contracte inteligente, trebuie să ai posibilitatea să valorifici și să transferi active care să se refere la mai mult decât valută. Trebuie să putem digitiza active, cum ar fi proprietatea asupra locuințelor și a mașinilor; aur, diamante și alte elemente prețioase; calculatoare, haine. Contractele inteligente devin mult mai puternice atunci când avem abilitatea de a digitiza toate aceste active.

Ce se întâmplă cu Ethereum: Foarte similar cu blurb-ul de identitate digitală. Ethereum poate asigura în mod absolut active digitale, dar ele nu vor fi în mod obligatoriu conforme cu reglementările. NEO se asigură că certificate digitale emise vor fi conforme.

Rețeaua complexă  NEO

Economia este complexă; pentru că are atât de multe piese interconectate. Platforma NEO este complexă, iar parteneriatele sunt în plină expansiune.

OnChain

Fondatorii NEO Da HongFei și Erik Zhang au fondat o companie numită OnChain. Înțelegerea lui OnChain este esențială pentru înțelegerea NEO. Nu sunt aceeași companie, dar interesele lor se aliniază și au un parteneriat împreună. Sistemul OnChain, cunoscut sub numele de ADN (Arhitectura Rețelei Descentralizate), are drept scop colaborarea cu întreprinderile și guvernul chinez. NEO acționează ca fundație a ADN-ului. Dacă OnChain se poate integra cu afacerile și guvernul chinez, aceasta va stimula foarte mult adoptarea NEO.

În cele din urmă, ADN-ul dezvoltă blockchain-uri publice și private pentru întreprinderi. Acestea se leagă apoi de NEO pentru a se alătura economiei descentralizate. Întreprinderile au apoi toate avantajele Blockchain-urilor private și publice. Gândește-te la NEO care oferă blockchains publice și la ADN-ul OnChain care furnizează blockchains private.

OnChain are de asemenea mai multe proiecte și parteneriate și menționează că toate contribuie la ecosistemul ADN:

 1. Înființată în 2014, aceasta nu este o companie nouă pe piață
 2. Prima companie Blockchain chineză care se alătură echipei Hyperledger – o colaborare a proiectelor care lucrează în vederea integrării blockchain-ului prin întreprinderi înființate.
 3. Legal Chain – lucrează cu Microsoft China în digitizarea și securizarea semnăturilor prin tehnologia blockchain.
 4. Partener strategic al Microsoft China pe mai multe proiecte
 5. A lucrat cu Ministerul japonez al Economiei, Comerțului și Industriei

6.Votată de KPMG ca cea mai bună companie Fintech din China

 1. Parteneriat cu Alibaba pentru a oferi un serviciu de certificare prin e-mail pentru Ali Cloud
 2. Investiția de la grupul Fosun – cel mai mare conglomerat privat din China – pentru a integra OnChain în întreaga lor afacere.
 3. Colaborarea cu guvernul regional chinez – folosind OnChain pentru a dezvolta servicii publice și identitate digitală.

Dezvoltarea recentă a OnChain a fost făcută de ICO Ontology. Aceasta folosește aceeași arhitectură ca și NEO, dar în cele din urmă funcționează cu întreprinderile în crearea unei rețele private de date criptate. În esență, acest lucru este important atunci când avem informații pe care trebuie să le asigurăm și avem nevoie ca ele să rămână private.

OnChain este o companie partener cu NEO, au o vastă experiență și multe premii în aducerea blockchain-urilor în companii, lucrează în special cu firme și guverne din est și reprezintă o componentă imensă a potențialului NEO.

Cum poti investi in Neo sau Ethereum?

Poti cumpara criptomonede folosind cardul, paypal chiar si transfer bancar  pe Etoro.

Uite de ce am ales sa tranzactionez pe Etoro:

 • permite cumpararea de criptomonede instant si le stocheaza pentru tine
 • este una dintre cele mai bine cotate platforme din lume
 • este autorizata sa opereze in Europa de catre autoritati
 • permite cumpararea de actiuni la toate companiile din lume (Apple, Google, Index SUA , Index global etc)
 • permite copierea activitatii userilor (poti cauta cei mai buni investitori de pe platforma sau poti copia activitatea mea) (Userul meu este ExqTer)

Daca nu stii inca daca esti sau nu pregatit sa investesti in Criptomonede, sfatul meu este urmatorul:

1.Inscrie-te pe Etoro dand click aici.

66% din conturile investitorilor cu amănuntul pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

2.Descarca aplicatia din app store.

3.Foloseste News Feed-ul din Etoro (similar cu cel de la facebook) pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in piata Crypto.

De asemenea te invit sa te alaturi grupului de pe facebook:  Criptomonede Romania.
Impreuna suntem mai bine informati si mai puternici.

Aici poti verifica pretul Ethereum sau  pret NEO.

P.S

Acest articol reprezinta parerea mea vizavi de criptomonede si nu parerea unui „specialist bursier”. Cred cu tarie ca criptomonedele vor revolutiona lumea la fel cum a facut-o candva internetul.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
Cambridge implementează plata prin cea mai rapida monedă
Video Interviu – Despre Era Monedelor digitale la BiziLive TV
Shares
Share This