5 modalități care te vor ajuta să trăiești sănătos

 

 

În timp ce dorința noastră de a munci poate fi plăcută pentru psihicul și conturile noastre bancare, aceasta poate provoca probleme serioase – în special legate de sănătate.

Personal, am tendința uneori de a face și lucruri nesănătoase, pur și simplu pentru a putea să muncesc mai mult. Având un stil de viață ocupat, uit uneori de obiceiurile sănătoase. Aceste obiceiuri sunt esențiale pentru oameni. Formându-ne obiceiuri nesănătoase în timp, acestea ne-ar putea face mult rău. În timp ce obiectivul este de a face bani, cel principal ar trebui să fie acela de a rămâne sănătoși. Într-un cuvânt, de a ne bucura de bogăție. În concluzie, cum putem trăi sănătos, în timp ce ne preocupăm să devenim și mai bogați?

 

1. Beți mai multă apă!

 

Pentru antreprenorii care încă nu cunosc, apa ajută la reducerea pierderii în greutate, obținută din șederea jos pentru perioade lungi de timp. Măriți capacitatea de stocare a energiei. Ajută la combaterea durerilor de cap legate de stres, a insomniilor și multe altele. Există literalmente sute de motive pentru care apa este bună pentru buna funcționare a corpului. Totuși, uneori nu o consumați.

Deci, cum putem să ne amintim să bem apă atunci când suntem prea ocupați?

Utilizați aplicații de apă pentru Android, iOS și Google Play pentru a vă reaminti. Luați un pahar de apă înainte de a vă pune să dormiți și așezați-l peste o carte, chiar lângă dvs. Nu uitați, așezarea paharului cu apă lângă pat trebuie să fie ultimul lucru pe care-l faceți înainte de a adormi. Așa vă veţi face o rutină, mai ales că dimineața veți observa paharul cu apă lângă dvs. Acest lucru poate suna ciudat, dar funcționează. Dacă totuși aveți tendința să uitați să beți apă dimineața, tot ce rămâne de făcut este să așezați paharul cu apă chiar deasupra telefonului.

La locul de muncă, puteți avea o sticlă imensă, colorată, lângă birou, cu o ceașcă pentru acces ușor. Dacă sunteți mereu pe drum, asigurați-vă că aveți o sticlă de apă și lipiți o notă lipicioasă „Bea apă!” undeva pentru a vă ajuta să vă amintiți.

 

2. Mâncați bine.

Majoritatea antreprenorilor sunt prea ocupați să mănânce. Uneori vedeți o bomboană pe biroul unui coleg sau o porţie de mâncare nesănătoasă de tip fast food şi alegeţi să mâncaţi nesănătos. Iar apoi beți și suc fără zahăr, trăind cu impresia că mâncați sănătos. Chiar dacă aveți impresia că v-ați săturat, nu e chiar așa. Plus că peste ceva ani, sănătatea are  extrem de mult de suferit.

Iată cum puteți să vă asigurați că mâncați bine, în ciuda programului ocupat.

Programați în calendar un moment în care puteți pregăti opțiuni rapide, gustoase și sănătoase de mâncare. Odată ce știți că ar trebui să măncați sănătos, este greu să vă mai abateți de la această dorință. În week-end, încercați să găsiți timp pentru pregătirea meselelor în avans pentru săptămâna viitoare. Aici frigiderul devine cel mai bun prieten al antreprenorului.

Dacă vă puteți permite, angajați serviciile furnizorilor de mâncare sănătoasă și comandați zilnic la birou sau acasă mâncăruri sănătoase și gustoase. Dacă trebuie să mâncați afară, alegeți o alternativă mai sănătoasă față de locurile obișnuite. Dacă nu puteți alege, alegeți mâncărurile cât mai sănătoase.

 

3. Exerciții fizice.

Desigur, nu putem vorbi despre sănătate fără a include exerciții fizice. Exercițiile s-au dovedit bune pentru a spori rațiunea, încrederea, memoria și bunăstarea generală.

Beneficiile exercițiilor fizice sunt bine cunoscute de toată lumea. Cu toate acestea, unii dintre noi ne facem timp mult prea rar pentru ele. Eu personal, fac exerciții, mergând la sală cam o dată la două zile.

Cum puteți încorpora exercițiile fizice în programul dvs. zilnic?

Începeți prin a merge la locul de muncă, dacă puteți, pe jos. Dacă nu vă permite timpul sau rămâneți acasă, păstrați puțin timp să vă plimbați seara și dimineața. Mergeți pe jos înainte de pauza de prânz. Uitați de lift și urcați și coborâți scările. Dacă aveți un asistent personal, dictați notele de pe banda de alergare. Planificați întâlniri cu personalul dvs. din mers, în loc să stați în jurul unei mese de conferințe.

4. Lucrează din mai multe poziții ale corpului.

Dr. James Levine de la Clinica Mayo a spus: „Sedentarismul este mai periculos decât fumatul, ucide mai mulți oameni decât HIV și este mai periculos decât parașutismul.”

S-au scris multe materiale pe baza statului toată ziua în scaunul de la birou. În afară de creșterea obișnuită în greutate sau obezitate, aceasta cauzează dureri de spate și alte probleme grave legate de sănătate.

Dacă trebuie să stați la lucru, faceți-o în mod corespunzător – în poziție verticală, spatele drept, picioarele plane pe pământ. Ajustați scaunul pentru alinierea corectă cu biroul dvs. Lucrați mușchii de bază, utilizând o minge de exerciții sau un scaun.

Ridicați-vă și umblați în fiecare oră câteva minute. Puteți să stați întotdeauna în picioare atunci când dictați sau scrieți ceva.

 

5. Deconectați-vă de la locul de muncă.

Este atât de ușor să vă îngropați în muncă, încât o să deveniți tensionat mental și o să pierdeți din puterea de concentrare. Prea multă tensiune mentală este contraproductivă.

Lucrați cu multe pauze. Stabiliți o perioadă specială pentru a opri întreg sistemul electronic și pentru a vă plimba. Aceste pauze scurte vă vor clarifica mintea și vă vor accentua puterea de concentrare atunci când veți reveni la lucru.

 

Sursa Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
4 moduri prin care poți gândi pozitiv mereu!
Secretul lui Elon Musk pentru a învăța orice mai rapid
Shares
Share This