3 greșeli de evitat în marketingul digital

 

 

Peste 2,6 miliarde de persoane folosesc în prezent cel puțin o platformă social media. Până în 2021, acest număr este preconizat că va crește cu 15%, peste 3 miliarde de persoane.

Marketingul online este un instrument puternic pentru a atrage publicul din mediul virtual, dat fiind faptul că firmele de succes au o reușită de 70% mai mare datorită rețelelor sociale. Orientarea către clienții ideali nu a fost niciodată mai simplă. LinkedIn oferă date importante privind ocuparea forței de muncă, iar Facebook și Instagram oferă comercianților informații demografice detaliate.

Multe branduri au construit afaceri de succes datorită rețelelor sociale. Mulți afaceriști au încercat de-a rândul anilor să folosească marketingul online în favoarea lor. Însă nu au reușit, pentru că au făcut următoarele greșeli:

 

  1. Folosirea a prea multor platforme

 

A deveni expert necesită practică și concentrare. Acest lucru este valabil pentru majoritatea activităților de marketing, inclusiv pentru marketingul pe rețelele sociale. Întreprinderile cu echipe mici de marketing ar trebui să evite să se înscrie în prea multe platforme sociale și ar trebui să se concentreze pe una sau două platforme care sunt bine structurate pentru obiectivele lor de afaceri.

 

Numai pe Facebook, 300 de milioane de fotografii sunt încărcate zilnic. La fiecare 60 de secunde sunt postate 510.000 de comentarii și sunt actualizate peste 100.000 de statusuri. Marketingul pe rețelele sociale necesită analize complexe pentru a fi unul de impact. Cu toate acestea, dobândirea acestei experiențe necesită timp și atenție.

 

Prin alegerea cu atenție a celor mai potrivite platforme de rețele sociale chiar și echipele mici de marketing vor putea dezvolta abilitățile necesare pentru a optimiza o serie de anunțuri și reclame standard.

 

  1. Ignorarea fanilor loiali

 

În celebra lui discuție despre cum începe o campanie, Derek Sivers a spus că aceste mișcări sunt inițiate de primii fani loiali și nu neapărat de fanii pasionați. Fanii loiali ajută la recrutarea de noi fani și le oferă acelor mai noi adepți siguranța că această campanie este valoroasă.

 

În mod similar, brandurile ar trebui să-și amintească să încurajeze fanii loiali pe rețelele de socializare. Dacă o mână de oameni apreciază campania și dacă redistribuie întreaga campanie și pe alte pagini sau altor prieteni, ei trebuiesc recompensați. Trimiteți-le mulțumiri sau un cadou special pentru a-i încuraja să ofere sprijin permanent.

 

  1. Copierea stilului altor branduri

 

Deși ar fi tentant să copiezi pur și simplu strategia socială pe internet a unui brand existent, te sfătuiesc să nu o faci.  Marketing-ul pe rețelele de socializare trebuie să fie unul inovativ, nu o copie. Platformele de rețele sociale sunt concepute pentru a prezenta utilizatorilor conținut nou și neașteptat. Asta este ceea ce ține utilizatorul conectat.

Principiile rețelelor sociale se bazează pe variații în conținut, asta așteaptă utilizatorul. Mărcile care și-au creat o voce unică în online vor atrage în mod natural mai mulți fani. Vor aduce mai multă implicare decât brandurile care pur și simplu copiază.

Sunt multe campanii de succes în mediul online, iar acestea au ajuns faimoase datorită exclusivității și unicității. Niciodată o copie nu va fi mai bună decât un original, iar oamenii nu vor aprecia mai mult o copie în favoarea muncii depuse cu interes și creativitate.

Sursa: Entrepreneur

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
10 lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a-ți începe cariera
Cu toții am început de la zero
Shares
Share This