6 lecții de carieră pe care oamenii le învață greu

 

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat în viaţa voastră ca angajaţi? Această întrebare este pusă adesea la întâlnirile de afaceri de afară, deoarece se doreşte ca participanţii să înveţe unii de la alţii.

 

De prea multe ori învățăm cele mai importante lecţii pe calea cea mai grea.

 

Mi-a trecut prin minte faptul că e vorba de conexiunile tale și nu de CV-ul tău când obții slujba pe care o dorești. Atunci când îți pierzi un prieten, să-ți amintești că nu e vorba doar de a face legături în viață. Important este să le și păstrezi!

 

  1. Gândește-te la ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Nu te pierde în cuvintele: „Totul pentru companie”. Până la urmă, muncești pentru familia ta. Ea e cea care contează la sfârșitul zilei. Nu spun că trebuie să ai o stare de indiferentă față de jobul tău, dar urmează-ți instinctele și motivația.
  2. Fă-ți legături peste tot, nu doar în locul în care muncești. Niciodată nu știi cât vei munci acolo. Trebuie să lași loc de „bună ziua” peste tot. Există posibilitatea să dai de oportunități ce te pot ajuta în viață.
  3. Ajută-i pe ceilalți de fiecare dată când ai ocazia. Nu fi genul de persoană egoistă, care nu ajută pe nimeni! Privește egocentrism-ul ca pe un dușman! „Găsește pânze albe pentru alții, ca să le poată picta. Ajută-i pe alții să urce cât mai sus și va veni și rândul tău.”
  4. Perseverența este cheia pentru toate. Faptele bune și încurajarea altora este egală cu zero, dacă nu există o constantă repetare a faptelor. Oferă-le oamenilor ceva constant, recomandă-le ceva ce crezi tu că le-ar plăcea, împărtășește-le o idee bună. Nu trebuie să faci acest lucru 24 din 24, dar trebuie să existe un echilibru în toate. 
  5. Nu te teme de eșec și respingere! Nimeni de pe globul pământesc, care a avut parte de succes, nu a fost ocolit de eșec sau respingere. Trebuie să treci prin multe pentru a ajunge la succes. Utilizează reproșurile pentru a-ți îmbunătăți ideea sau procesul de creare, până ajungi la succes. Și apoi continuă să te perfecționezi!
  6. Fii proactiv! Caută sarcini pe care nimeni nu vrea să le facă sau nu are timp să le facă și apucă-te de treabă. Mulți angajați preferă să fie delăsători și să facă doar strictul necesar, dar un angajat cu idei și inițiativă va fi privit mult mai bine! Iar șansele de a fi promovat vor crește considerabil!

 

Pentru a ajunge într-o poziție pe care ți-o dorești este nevoie de multă muncă și devotament. Niciodată să nu trăiești cu falsa iluzie că cineva te va observa și îți va recunoaște calitățile dacă nu le arăți. Nimeni nu poate vedea ce se află în bobocul unei flori până ce aceasta nu se deschide.

Pentru mulți dintre voi o promovare ar însemna foarte mult! Dar v-ați gândit măcar o singură dată, ce ați făcut pentru a primi acea promovare? Excluzând bineînțeles sarcinile pentru care ești deja plătit. Oamenii sunt concepuți în felul următor: când primesc, dăruiesc înapoi. Este o lege nescrisă a vieții. Ori înțelegi asta, ori pierzi.  

 

Sursa: INC.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
SEO
Cum îți poți îmbunătăți strategia SEO fără să apelezi la cuvinte cheie generice
Cum să creezi o ofertă de nerefuzat
Shares
Share This