3 pași ce te vor ajuta să identifici obiectivele importante

 

Deseori ne gândim la productivitate ca la o problemă practică, dar săpând chiar și puțin în problemă, putem vedea că ea este de fapt mult mai mare decât credem. Dacă decideți cum să utilizați timpul limitat, ajungeți să vă adresați câteva întrebări.

Ce moștenire pot lăsa eu? Ce vreau să sacrific pentru a-mi atinge obiectivele?

Din acest motiv, atât de multe sisteme de gestionare a timpului sau sisteme de tip „to-do-list” nu reușesc.

Degeaba sunt ele destinate pentru organizarea sarcinilor, pentru că nu au nici un cuvânt de spus atunci când trebuie să decideți care sarcină este prioritară sau care nu. Totuși, Jurnalele Bullet (cu organizator) sunt diferite.

Majoritatea instrumentelor de productivitate sporesc anxietatea, dar nu răspund la acele întrebări dificile. Un jurnal de tip Bullet vă ajută să abordați aceste întrebări mai profunde, potrivit creatorului său, designerului Ryder Carroll și a celor ce l-au încercat. Sistemul inițial complicat al acestui jurnal nu este conceput doar pentru a vă ajuta să strângeți mai multe realizări, ci de a vă ajuta să găsiți scopul și ce este necesar să faceți pentru visul fiecăruia.

Reflectați, acesta este sfatul lui Ryder. Cele 3 sfaturi de mai jos vă vor ajuta să vă răspundeți la întrebarea „Ce vreau să fac cu timpul meu pe Pământ?”.

  1. În primul rând, eliminați din creier dezordinea și confruntați-vă cu toate obiectivele și obligațiunile false care vă aglomerează ziua inutil. Aceasta este partea de reflecție a procesului. Pur și simplu trebuie să eliminați părțile rele și să le scoateți la lumină pe cele bune. Așa o să aveți mai mult timp pentru partea pozitivă, eliminând-o pe cea negativă.
  2. Apoi, începeți să faceți pași mărunți precum copiii spre obiectivele pe care le-ați identificat – fie ele personale, profesionale, spirituale sau fizice – prin realizarea unor sarcini mici. Începând cu tot felul de provocări care nu impun neapărat bariere. Sper exemplu, unii își doresc să devină scriitori. Începeți să scrieți la un blog mai degrabă decât să încercați să spuneți o idee de carte unui agent. Iar apoi trebuie să aveți o continuitate. Spre exemplu, vă propuneți să scrieți de 3 ori pe săptămână la acel blog timp de câteva luni. Așa vă acordați încredere și timp pentru o schimbare mare ce se petrece în viața fiecăruia atunci când decide să meargă pe un drum mai bun în viață. De asemenea, vă păstrați vie curiozitatea și prin urmare, creativitatea și colectați date valoroase.
  3. În cele din urmă, vă angajați să repetați procesul într-un mod organizat pentru a urmări ce funcționează și ce nu se potrivește pentru visul fiecăruia în parte.

 

Și asta-i tot. Procesul are avantajul de a fi complet practic, ușor de gestionat și de durată. Totuși atinge și răspunde la unele dintre cele mai dificile întrebări ridicate de către un om. Dacă vă simțiți copleșiți de griji, iar problemele vă invadează, merită să încercați să treceți prin tot acest procedeu.

Sursa: Inc.

Nu uita!

Abonează-te și dă like paginii de Facebook Andrei Ursachi . Pentru a fi pus la curent cu ultimele informații ce-ți vor putea fi de folos în viață și în afaceri te aștept aici pe blog.

Alte articole similare
3. Cum să-ți configurezi campaniile publicitare Facebook
4 moduri prin care poți gândi pozitiv mereu!
Shares
Share This